Limož pogurao Igokeu u osminu finala Lige šampiona

D.R.
Limož pogurao Igokeu u osminu finala Lige šampiona

ANKARA - Košarkaši Igokee napravili su najveći uspjeh u istoriji plasiravši se u drugu fazu Lige šampiona.

Iako su izgubili od Turk Telekoma (86:94), u osminu finala su prošli zahvaljujući trijumfu Limoža protiv Hapoela (88:83). Nema dileme da su momci Dragana Bajića zaslužili i malo sreće, jer su ostvarili tri pobjede protiv višestruko skupljih timova.

Kada su odlučili da prihvate poziv u kvalifikacije cilj je bio da uđu u grupnu fazu. Ispunjen je u Bugarskoj gdje su pali Kluž i Sporting, a kada su izvučene grupe vjerovatno niko nije mogao da predvidi ovakav scenario.

Turk Telekom, Hapoel i Limož imaju daleko veće budžete, renomirane NBA igrače u rosterima i mnogo više međunarodnog iskustva, na kraju krajeva i pedigrea, ali to nije smetalo Aleksandrovčanima da se junački bore i ispišu istoriju. Išli su iz meča u meč, upisali po jednu pobjedu protiv svakog rivala i na kraju zaslužili da im se osmjehne fortuna.

Mogli su da slave i u Ankari, jer su još jednom pokazali nevjerovatan karakter. Poveli su sa 83:82 iako je Turk Telekom imao i +14. Na kraju su poraženi, ali je drugi dio posla odradio Limož. Francuzi su odigrali pošteno do samog kraja iako im trijumf protiv Izraelaca nije donio apsolutno ništa.

Ma kako sezona završila, Bajić i njegovi momci već sad su zaslužili sve pohvale jer skor 12-3 u ABA i osmina finala FIBA takmičenja nešto su što niko nije mogao ni da sanja pred start takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana