Leotaru drama i trofej

Dejan Marić
Leotaru drama i trofej

TREBINjE - Košarkaši Leotara po drugi put u klupskoj istoriji osvojili su pehar namijenjen pobjedniku Kupa Republike Srpske.

Trebinjci su u završnom okršaju finalnog turnira, nakon sjajne i neizvjesne utakmice, slavili protiv Borca rezultatom 74:70. Na taj način su prekinuli post dug 17 godina, pošto su prvi trofej podigli 2003. Banjalučani su ostali na devet trijumfa u najmasovnijem takmičenju.

Prvo poluvrijeme proteklo je u potpuno izjednačenoj igri. Istina, gosti su poveli sa 7:1, ali je domaćin ekspresno odgovorio i ubrzo poveo 11:9. Potom je Borac opet preuzeo inicijativu, pokušao da se “odlijepi”, ali mu Leotar nije dozvolio. Tako je na kraju prvog kvartala na semaforu pisalo 22:22, a nakon drugog, gotovo preslikanog perioda, rezultat je bio 41:41.

Treća četvrtina igrana je po sličnom scenariju, sve do posljednja dva minuta. Tada su izabranici Mire Vukoje dodali gas i serijom 6:1 stigli do 61:56. Pa ipak, četa Marka Šćekića je do ulaska u posljednjih deset minuta smanjila “minus” na dva koraka.

Finiš trećeg perioda nagovijestio je da bi Leotar mogao da preuzme inicijativu. Tako je bilo. Brzo su se odvojili na 67:61, Borac je još jednom smogao snage da zaprijeti, prišao je na 66:67, ali je onda ostao bez “goriva”. Domaći su, nošeni sjajnom podrškom sa tribina, u finišu zadržali fokus, bili su prisebniji te su na kraju zasluženo stigli do pobjede i vrijednog pehara.

Za kraj vrijedi dodati da je Trebinje položilo ispit te da je na visokom nivou prvi put organizovalo završnicu Kupa Republike Srpske. S obzirom na to Upravni odbor Košarkaškog saveza RS je donio odluku da se finalni turnir i naredne godine igra u gradu na Trebišnjici.

Svi pobjednici

Najtrofejniji klub u Kupu Republike Srpske je Igokea, koja je pehar podizala 11 puta. Borac je skupio devet trofeja, Mladost iz Mrkonjić Grada se radovala u tri, a Leotar u dva navrata. Po jedan Kup Srpske u svojim vitrinama imaju gatačka Mladost, Slavija, te Student Igokea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana