Legendarni Veselin Vujović i zvanično preuzeo “crveno-plave”: Borac u rukometu kao Real u fudbalu

Siniša Kotaraš
Legendarni Veselin Vujović i zvanično preuzeo “crveno-plave”: Borac u rukometu kao Real u fudbalu

BANjALUKA - Dolazak u Banjaluku i preuzimanje Borac m:tela za mene nije, kako bi neko možda pomislio, korak unazad, naprotiv. Borac je za mene, još iz vremena dok sam igrao za Metaloplastiku, uvek bio veliki izazov i ekipa koju sam izuzetno cenio, rekao je Veselin Vujović u svom obraćanju nakon što je i zvanično predstavljen kao novi trener aktuelnih šampiona BiH.

Kako je sam istakao, u Borcu i Banjaluci je imao, a ima i sada, dosta prijatelja, ali da ga je prijatno iznenadila kompletna atmosfera vezana za njegov dolazak u Republiku Srpsku.

- Moram reći da mi je velika čast što sam na klupi Borca, kluba koji ima visoke ambicije u domaćem prvenstvu i koji se bori za iskorak u Evropi. Ova dobrodošlica me obavezuje da pružim svoj maksimum, pogotovo što od momenta kada je obelodanjeno da sam novi trener dobijam samo reči podrške, ne samo u klubu već i u putu za Banjaluku, kao i u samom gradu. Imao sam ponude iz nekih arapskih zemalja, te Rumunije i Švajcarske, ali bih ja tamo samo tavorio, dok ovde imam jasan cilj - rekao je Vujović.

Iako “crveno-plavi” nisu više ono što su bili, legendarni Vuja ističe da je Borac uvijek bio iznad svih ostalih.

- Za nas je, kako je to svojevremeno rekao Jovica Cvetković, Borac u rukometu uvek bio kao Real Madrid u fudbalu. Meni je baš žao što se toga nisam prvi setio. Ali, to je istina, što će vam potvrditi svi igrači iz te naše generacije - otkrio je Vujović. 

Nekada najbolji rukometaš na svijetu sa Banjalučanima je dogovorio saradnju do kraja sezone, ali nije isključeno da ona bude i duža.

- Iskreno, imao sam loša iskustva sa dogovorima na duže vreme, bar kada su u pitanju klubovi sa područja bivše Jugoslavije. Zato smo se dogovorili na pet meseci, a onda ćemo, na kraju sezone, da vidimo šta dalje - pojasnio je novi trener Banjalučana.

Na pitanje koliko poznaje rivale iz Premijer lige BiH, Vujović je poručio da nije upoznat sa njihovom snagom, ali da su mu saradnici iz stručnog štaba pripremili sve što bi trebalo da zna.

- Lagao bih da kažem kako poznajem ovdašnji rukomet. Uglavnom sam upoznat sa reprezentacijom, a što se tiče ekipa, svestan sam da me očekuje veliki posao da upoznam sve rivale, što, opet, ne mora ništa da znači jer će tokom ove pauze verovatno biti dosta promena i kod njih - naglasio je Vujović.

Kada su u pitanju eventualna pojačanja u Borcu, nije želio da se izjašnjava dok, kako je sam rekao, bolje ne upozna ekipu.

- Jedno je gledati utakmicu sa strane, tako da ću pravu sliku o ekipi steći kada prođe određeno vreme. Ono što je sada jasno, to je da nam treba kvalitetan golman i, možda, desni bek. Mnogo više ću moći da kažem tek kada se vratimo iz Teslića, gde ćemo biti od 17. do 24. januara - naglasio je Vujović.

“Beli” mi je uvijek bio idol

Novi trener banjalučkih rukometaša istakao je i da mu je Zdravko Rađenović bio idol u momentu kada je počinjao sa karijerom.

- Moja generacija je uvek veoma cenila rukometaše iz BiH, koji su bili izuzetno dobri i edukovani. Posebno se to odnosi na Borac, koji je u svom sastavu imao vrhunske igrače. Meni je Beli Rađenović bio idol, a onda sam doživeo da s njim zajedno igram za reprezentaciju Jugoslavije i osvojim zlato na Svetskom prvenstvu - poručio je Vujović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana