Lana Brenjo, mlada košarkašica banjalučkog Feniksa: Novi biser košarke Srpske

Milan Zubović
Lana Brenjo, mlada košarkašica banjalučkog Feniksa: Novi biser košarke Srpske

BANjALUKA - Novi košarkaški biser Republike Srpske stasava u banjalučkom Feniksu.

Najveći grad Republike Srpske već nekoliko godina drugi je dom mlade Nevesinjke Lane Brenjo rođene 2007. godine koja već sada briljira u igri pod obručevima, a punim sjajem trebalo bi da zablista u narednim sezonama.

- Odlično mi je u Banjaluci gdje sam od prvog dana stvorila odličnu konekciju sa igračicama kao i trenerima u Feniksu. Uz dobar rad i odličnu atmosferu u klubu od prvog dana osjećam se jako lijepo tako da ništa nije teško iako su treninzi dosta naporni. Mnogo odličnih košarkašica u svoje evropske odiseje krenule su iz Banjaluke i nadam se da ću poći njihovim stopama. Tu mislim na Sašu Čađo, Milicu Deuru, Irenu Vrančić, Draganu Svitlicu... - istakla je Brenjo.

Košarku trenira već tri godine, a iza nje je dosta naporna sezona jer je nastupala za sve omladinske selekcije kluba kao i za seniorski tim.

- Svoje prve korake napravila sam u Veležu iz Nevesinja, dok sam u Feniks došla sa 13 godina i za ove dvije godine sam sa timom ostvarila dosta uspjeha. Naša pionirska selekcija osvojila je titulu šampiona Republike Srpske, a na finalnom turnir BiH bila je treća. Kadetska i juniorska su ostvarile plasman na polufinalne turnire BiH pa slobodno možemo reći da smo napravili vrlo dobar rezultat. Što se tiče seniorki, kroz cijelu sezonu smo mnogo radili i kao jedan od najmlađih timova u Ligi BiH ostvarili dobar rezultat - izjavila je Brenjo.

Već sada je na radaru košarkaške reprezentacije Srbije i dobila je poziv za nastup u kadetskoj selekciji koja će ove godine igrati na Evropskom prvenstvu u Podgorici.

- Poziv u reprezentaciju mnogo mi znači jer mi daje još jedan veliki motiv da radim još više i pruža priliku da košarku igram na visokom nivou. Cijelo ljeto naporno ću raditi i pripremati se za sljedeću sezonu i nove izazove. Vjerujem da neću igrati samo u kadetskoj selekciji već da će stizati pozivi među juniorke, a i seniorke što mi je jedan od ciljeva jer svi znamo koliko Srbija ima jak tim koji se uvijek bori za medalje pa to i ja želim - naglasila je Brenjo.

Kosić hvali

Trener Feniksa Darko Kosić iznio je niz pohvala na račun mlade košarkašice.

- Lana je vrijedna djevojka, fokusirana na sve zadatke i izazove koji joj se postavljaju kroz rad. Mnogo je napredovala u prethodnom periodu i ako je zdravlje posluži uz malo sportske sreće u narednim godinama mogli bismo je gledati na najvišem košarkaškom nivou odnosno u velikim evropskim klubovima - rekao je Kosić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana