Kuvalja kandidat za predsjednika Balkanske biciklističke unije

D.R.
Kuvalja kandidat za predsjednika Balkanske biciklističke unije

BANjALUKA - Direktor Biciklistickog saveza BiH Vladimir Kuvalja kandidat je za predsjednika Balkanske biciklističke unije, a osim njega za fotelju prvog čovjeka boricće se Bajram Akgul iz Turske i Grk Panajotis Pisturis.

Banjaluka će biti domaćin izbornog kongresa u subotu, a očekuje se dolazak predstavnika iz većine zemalja koje čine Uniju.

Ova pozicija važna je prije svega zbog uticaja u Evropskoj biciklističkoj uniji, te pruža mogućnosti za dobijanje novih projekata za razvoj biciklizma.

- Nije mala stvar da budete na čelu ovakvog tijela, a to govore i biografije mojih protivkandidata. Akgul je milioner, valsnik fabrike bicikala "Salkano" i prvi čovjek turskog biciklizma, dok je Pisturis generalni sekretar Biciklističke federacije Grčke - rekao je Kuvalja.

Bez obzira na ishod izbora, drago mu je, kaže, što su Banjaluka i Republika Srpska prepoznati kao vrlo važna tačka u svijetu biciklizma, što pokazuju uspješno organizovane trke "Beograd - Banjaluka" i Trka kroz Srbiju čak i prošle godine u doba pandemije te dobijanje organizacije granfondo Svjetskog prvenstva koje će po broju učesnika biti najveći događaj ikada na ovim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana