Kusturica o smrti Maradone: Biće bržih i boljih, ali teško ćemo nekog više voliti

Srna
Kusturica o smrti Maradone: Biće bržih i boljih, ali teško ćemo nekog više voliti

BEOGRAD - Proslavljeni režiser Emir Kusturica izjavio je povodom smrti fudbalera Dijega Armanda Maradone da će biti bržih i boljih igrača, ali da će teško biti fudbalera koji će biti toliko voljen.

Kusturica je istakao da je Dijego Maradona bio čovjek koji nije bio samo fudbaler - štitio je sirotinju i borio se protiv nepravde.

"Jedan je od rijetkih među fudbalerima koji je imao čvrst politički stav i nije bio obična trkača kokoš, nego veliki sportista", rekao je Kusturica za "Večernje novosti".

Kusturica je povodom vijesti o smrti velikog Dijega, sa kojim je drugovao i o kojem je snimio dokumentarni film (Maradona po Kusturici), rekao da se Maradona nije najbolje snalazio izvan fudbalskog terena i da je često prolazio kroz teške periode.

"Nažalost, za jedan takav život bila su potrebna dva srca, a ne samo jedno. Biće bržih igrača, biće boljih golgetera, ali ćemo teško gledati fudbalera kojeg ćemo toliko voljeti", poručio je Kusturica.

On je istakao da je Maradona ostavio trag najvoljenijeg fudbalera na svijetu.

"Možemo slobodno reći da je počeo stvarni kraj 20. vijeka. Napustio nas je najveći fudbaler. Nema utjehe, ali ipak postoji magija koja ostaje kao trag u kojoj prepoznajemo veličinu same igre koja opet bez takvih kao što je bio Dijego ne bi bila nikada kao što je danas. Niti bi bila ona koja nas uzbuđuje", rekao je Kusturica za ATV.

On kaže da je Maradona živio tri života odjednom i sva tri su se objedinila u njegovoj igri.

"To nije bila obična igra, to je bio ples njegovih predaka umiješan u savremeni adrenalin i prašinu novog svijeta", naglasio je Kusturica.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Argentinac Dijego Armando Maradona preminuo je u 61. godini od posljedica srčanog udara, javili su argentinski mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana