Kukrika novo ime na početku priprema Borca

Darko Pašagić
Kukrika novo ime na početku priprema Borca

BANjALUKA - U dobrom raspoloženju i sa puno optimizma fudbaleri Borca počeli su pripreme za drugi dio sezone u kojima će im prvenstveni cilj biti izlazak na međunarodnu scenu.

Na prozivci, koju je obavio šef stručnog štaba Banjalučana Branislav Krunić jedino novo ime bio je nekadašnji golman Željezničar Sport tima, a doskora švedskog kluba Prespa Birlik Mladen Kukrika.

- Poslije odlaska Nemanje Trkulje ostali smo praktično na dva golmana, zbog toga smo odlučili da se pojačamo sa Kukrikom - naglasio je Krunić.

Ono što je možda i najvažnije u ovom trenutku je da je kapiten Stojan Vranješ stavio paraf na raniji usmeni dogovor i produžio saradnju do ljeta 2023. godine.

- To je trenutno najveće pojačanje za nas. Očekujemo da se još pojačamo, ali to neće biti lako, jer Borac nije prva opcija igračima koji bi bili pojačanja. Ne želim igrače kojima Borac nije prva opcija, već želim igrače koji imaju volju i želju da dođu. Želimo pojačanja u napadačkoj liniji, kako bismo imali konkretniju realizaciju. Igra i rezultati koji smo postigli u prvom dijelu sezone daju nam vjeru da možemo doći do cilja - izlaska u Evropu. Vjerovatno će biti i odlazaka, jer ima igrača koji nisu zadovoljni minutažom, ali to ćemo znati za nekoliko dana - rekao je Krunić.

Prvu provjeru Banjalučani đe imati 26. janauara protiv Teleoptika u Staroj Pazovi.

- Do tada ćemo raditi na našem terenu, a poslije meča sa Beograđanima, već 27. januara putujemo u Antaliju, gdje ćemo odigrati pet kontrolnih mečeva. Rivali će nam biti Orenburg 31. januara, Vardar 1. februara, Čajka (5. februar), Irtiš (9. februar) i Dinamo Kijev (10. februar). Ako želimo igrati evropske utakmice, onda moramo u pripremnim utakmicama igrati protiv velikih ekipa. Po povratku u Banjaluku nastavljamo sa radom, a generalnu provjeru imamo 15. februara protiv Čelika u Zenici - dodao je Krunić.

Kapiten Banjalučana je naglasio da je zadovoljan što je produžio ugovor.

- Nadam se uspješnim pripremama i da nas zaobiđu povrede, da spremni dočekamo nastavak i prvenstva i da nastavimo tamo gdje smo stali. Želim da se zahvalim svima u klubu, od direktora, trenera, svih zaposlenih...U mojim godinama je velika čast produžiti ugovor s matičnim klubom. Ubijeđen sam da ću opravdati očekivanja i pokušaću da napravimo rezultat po kojem će nas pamtiti - rekao je Vranješ.

 

Na prozivci 32 igrača

Na prvom okupljanju fudbalera Borca pojavila su se 32 igrača. To su, golmani: Mladen Lučić, Jovan Kutić, Luka Damjanović i Mladen Kukrika, te igrači: Siniša Dujaković, Denis Čomor, Đorđe Ćosić, Vladimir Volkov, Marko Jovanović, Nemanja Janičić, Nebojša Runić, Đorđe Milojević, Zoran Milutinović, Aleksandar Radulović, Vladan Danilović, Ivan Crnov, Marko Mirić, Almedin Ziljkić, David Čavić, Nikola Turanjanin, Vladimir Arsić, Stojan Vranješ, Dejan Bosančić, Demir Jakupović, Bojan Marković, Saša Kajkut, Srđan Vujaklija, Aleksandar Subić, Marko Kujundžić, Andrej Bosnić, Milan Šikanjić i Dejan Javorac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana