Kuglice u sjedištu EHF-a ponovo spojile Borac i Besu; Mikić: Ne sviđa mi se žrijeb

Dušan Repija
Kuglice u sjedištu EHF-a ponovo spojile Borac i Besu; Mikić: Ne sviđa mi se žrijeb

BEČ - Kuglice u centru Evropske rukometne federacije ponovo su spojile Borac i Besu, predstavnika samoproglašenog Kosova, a trener Banjalučana Mirko Mikić nije zadovoljan takvim raspletom.

“Crveno-plavi” su prošle sezone prošli u dvije vrlo tijesne utakmice, ali se od samog polaska na put za Peć pa do posljednjeg zvižduka revanša u “Boriku” osjećala neobična tenzija. Upravo zbog cjelokupne političke situacije i odnosa Mikić bi želio da je Borac za protivnika dobio nekog drugog.

- Prošle godine smo bili podjednakog kvaliteta i znao sam da će gol ili dva presuditi. Sada još ništa ne mogu da kažem na tu temu, osim što sam se prije nekih dva mjeseca čuo sa Nikolom Prceom, koji mi je rekao da će ostati i naredne sezone, a isto će vjerovatno učiniti i srednji bek Haralampos Malios. Znam da iz godine u godinu ulažu dosta. Mi smo sa druge strane odlučili da podmladimo tim, što me posebno raduje bez obzira na komplikovan posao koji nas sve zajedno čeka. Još je rano da pričamo o šansama, ali mogu da kažem da mi se žrijeb ne sviđa. Neću da govorim o drugim temama, ali znam da mi se nije svidjela atmosfera i pritisak, pri tom ne mislim na loše domaćinstvo rukovodstva Bese - rekao je mladi stručnjak.

Direktor kluba Vladimir Branković ne želi da potencira priču o nesportskim temama, navodeći da se nada da će Borac kao i prošle godine preskočiti ovu prepreku. Prva utakmica na programu je u Banjaluci 16. oktobra, a revanš sedam dana kasnije u Peći.

- Bio bih srećniji da smo u drugoj domaćini, ali šta je tu je. Nadam se da će sve proći u sportskom duhu, kako na terenu, tako i na tribinama - rekao je Branković.

Rukometaši Sloge igraće u prvom kolu EHF Evropskog kupa protiv estonske ekipe Viljandi. Trebalo bi da su Dobojlije dobile rivala po mjeri, ali će upravi kluba putovanje u Estoniju sigurno zadati glavobolju sa aspekta organizacije i troškova. Prvi meč igra se 11. ili 12. septembra, a revanš je 18. ili 19. septembra.

- Ne poznajem naravno rivala, ali ima vremena da izanaliziramo njihove vrline i mane. Koncentrisaćemo se na pripreme i sklapanje tima, a tek početkom septembra početi da razmišljamo o Viljandiju. Ipak, nadam se da ćemo uz kvalitetan rad i bar dva pojačanja sa kojima smo u pregovorima preskočiti prvu prepreku - rekao je trener Dobojlija Dejan Vasilić.

Evropa poslije 25 godina

Rukometaši tuzlanske Slobode vratili su se na evropsku scenu poslije 25 godina pauze, a rival na startu EHF Evropskog kupa biće im grčki tim Bjanko Monte Drama.

Aktuelni šampion Izviđač baš kao i Borac startuje od drugog kola, a protivnik ekipi Tonija Čoline biće bolji iz duela Češke Dukle i AESH-a iz Grčke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana