KS BiH u problemima: Moguć najgori scenarij

GS
Foto: Ilustracija

SARAJEVO- Ove sedmice praktično ističu posljednji rokovi za izmirivanje troškova, upućujemo novi apel vlastima da nam izađu u susret. Ukoliko to ne učine, nije isključen najgori scenarij, poručili su iz Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Oni su još jednom upozorili kako je ova sportska institucija i dalje suočena s finansijskim problemima uzrokovanih ogromnim troškovima za pripreme reprezentacija i njihovo učešće na velikim takmičenjima.

„Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo promptno je realizovalo najavu o pomoći mlađim selekcijama. Stoga ovim putem izražavamo veliku zahvalnost ministru Samiru Avdiću, bez čije intervencije naše kadetkinje, kadeti, juniorke i juniori ne bi mogli učestvovati na Evropskom prvenstvu“, navodi se u saopštenju Košarkaškog saveza BiH.

„Opština Novi Grad Sarajevo uplatila je 5.000 KM za potrebe reprezentacija, a opština Travnik najavila isplatu od 2.000 KM. Također smo im veoma zahvalni na izdvojenim sredstvima i spremnosti da pomognu u skladu sa mogućnostima. Krajem prošlog mjeseca od strane nadležnih u Vijeću ministara BiH dobili smo obećanje da će u prvoj sedmici avgusta biti uplaćen novac na račun Košarkaškog saveza BiH“, dodaju iz Košarkaškog saveza BiH.

Ističu da je pomoć nadležnih na izostala.

„To se zasad nije desilo, stoga je u ovom trenutku pod velikim upitnikom odlazak muške seniorske reprezentacije BiH na turnir u Estoniju, koji bi trebao predstavljati važan dio priprema naših „zmajeva“ za utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, ali i za nastup na Eurobasketu. Što se tiče ostalih institucija, od entitetskih do lokalnih – još uvijek ništa. Uzalud KSBiH šalje dopise i molbe, pomoći nema. Seniorske reprezentacije čeka još mnogo obaveza, trenutno je velika misterija kako zatvoriti finansijsku konstrukciju u predstojećim danima“, navodi se u saopštenju KS BiH i dodaje:

„Ove sedmice praktično ističu posljednji rokovi za izmirivanje troškova, upućujemo novi apel vlastima da nam izađu u susret. Ukoliko to ne učine, nije isključen najgori scenarij“.

(Nezavisne)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana