Krupljani već uhvatili formu

Siniša Kotaraš
Krupljani već uhvatili formu

Zlatibor - Fudbaleri Krupe produžili su niz pobjeda na četiri od početka priprema, a drugu na Zlatiboru jer su poslije Iskre iz Danilovgrada momci Zorana Marića savladali Grbalj iz Radanovića sa 4:2.

Golove za ekipu iz kanjona Vrbasa postigli su Stojan Maksimović, Jovo Lukić, Lazar Nikolić i Danilo Šipovac. Iako Marić uporno naglašava kako mu rezultati sa ovih mečeva nisu u prvom planu, svakako ga raduje dobra igra, jer je uvijek ljepše pobijediti nego izgubiti, bez obzira što se ove pobjede ne pišu.

- Suština svega je da igrači usvajaju određene ideje i zahteve koje stavljamo ispred njih. Evidentno je da imamo lep pomak unapred i očigledno je da imamo još dosta prostora za napredak. Igrači se trude, meni je to najvažnije i mislim da smo na dobrom putu da napravimo nešto dobro. Verujem u ove igrače i siguran sam da imaju potencijala da naprave dobar rezultat u prvenstvu Republike Srpske - istakao je Marić.

Iskusni stručnjak istakao je i značaj činjenice da nema problema sa igračkim kadrom ni kada su u pitanju povrede, pa kompletan pripremni period prolazi u najboljem redu.

- Za sada, a nadam se da će tako i da ostane, osim nekih sitnijih udaraca i žuljeva, nemamo ozbiljnijih problema što raduje kompletan stručni štab. To je značajno iz više razloga, a najvažniji je taj da imamo kontinuitet u radu. Nadam se da će ovako ostati do kraja priprema, odnosno do početka prvenstva jer želimo da od starta krenemo sa dobrim igrama i rezultatima - zaključio je strateg Krupe.

Podsjetimo, Krupa je nakon tri sezone provedene u Premijer ligi, dvije sezone igranja Lige za prvaka i nastupa u finalu Kupa BiH, na kraju prošlog prvenstva ispala u niži rang takmičenja, Prvu ligu Republike Srpske. Čelnici kluba najavili su da žele ekspresan povratak u elitni rang bh fudbala i, bar za sada, rezultati ostvareni tokom priprema daju im za pravo da budu optimisti.

Još dvije provjere

Ekspedicija Krupe ostaće na Zlatiboru do kraja ove sedmice, a u planirano je da se odigraju još dva kontrolna meča.

- U utorak imamo dogovorenu utakmicu sa Petrovcem na Mlavi, takođe crnogorskim prvoligašem, dok ćemo u subotu odmeriti snage sa novim članom Prve lige Srbije, Grafičarem. U pitanju su dve provere sa jakim protivnicima što nam i odgovara u ovoj fazi priprema. Uostalom, ja uvek težim da igram utakmice protiv jačih rivala jer je to, po mom mišljenju, korisnije nego da se uljuljkamo u lažnu sigurnost pobedama protiv lakih protivnika - pojasnio je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana