Krupi fudbalski Kup Republike Srpske

Dejan Marić
Foto: GS

DO­BOJ - Fud­ba­le­ri Kru­pe iz pe­tog po­ku­ša­ja su osvo­ji­li Kup Re­pu­bli­ke Srp­ske "Mi­lan Je­lić".

Sastav iz kanjona Tijesno je nakon četiri poraza u finalima konačno razbio prokletstvo i preko Rudar Prijedora stigao do trofeja (2:0).

Na taj način je četa Vladimira Ilića zaokružila gotovo savršenu sezonu u kojoj je prethodno osvojila i titulu u Prvoj ligi Srpske. "Rudari", s druge strane, nisu uspjeli da osvoje ni utješnu nagradu, s obzirom na to da su po svemu sudeći ispali iz Premijer lige, a bili su na dobrom putu da uzmu Kup RS, pošto su u većem dijelu prvog poluvremena bili bolji rival. Međutim, nisu uspjeli da iskoriste nekoliko solidnih prilika i za to su kažnjeni u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena. Odbrana Prijedorčana je kiksala, Emanulah Blažević je ispratio tu grešku u prizemnim udarcem doveo svoj tim u vođstvo.

Krupa je u nastavku održavala stečenu prednost, da bi tačku na "i" ponovo stavila u nadoknadi. Ovaj put u žiži je bio Kristijan Penić koji je "povukao" loptu kroz sredinu, došao na nekih 25 metara od gola rivala i sjajnim šutom otklonio sve dileme u vezi sa pobjednikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana