Krupa značajno podigla nivo igre pod vođstvom stručne komisije: Igrači promijenili odnos prema obavezama

Siniša Kotaraš
Krupa značajno podigla nivo igre pod vođstvom stručne komisije: Igrači promijenili odnos prema obavezama

BANjALUKA - Fudbaleri Krupe osvojili su tri boda u posljednje tri utakmice i na taj način zadržali šanse da do kraja prvenstva ipak izbore opstanak.

Interesantno, na ovim mečevima ekipu su vodili najbliži saradnici doskorašnjeg šefa stručnog štaba Velimira Stojnića - Siniša Mrkobrada, Marko Mazalica i Vladimir Ilić kojima se sada priključio i Nebojša Anđelić.

Prvobitno je bilo zamišljeno da oni budu prelazno rješenje, za utakmicu ili dvije, ali im je uprava dala povjerenje da vode tim do kraja jesenjeg dijela šampionata. To kao da je donijelo onaj željeni, pozitivni šok i Krupa je zaigrala mnogo bolje. 

- Mislim da se, od momenta kada smo preuzeli tim, uveliko promijenio odnos igrača prema obavezama. Svi zajedno smo napokon shvatili koji je model igre koji Krupa treba da primjenjuje. To na terenu izgleda dobro, samo još da popravimo realizaciju jer, da smo dali neki pogodak više, sigurno je da bi naš saldo danas bio mnogo bolji - istakao je “prvi među jednakima” Siniša Mrkobrada.

Interesantno je da ova četvorka funkcioniše bez ikakvih problema, svako zna svoje zaduženje, što, bar za sada, daje dobre rezultate.

- Svako od nas ima svoj dio posla i ponosan sam što djelujemo zaista kompaktno. A posebno moram da istaknem najmlađeg među nama, Vladimira Ilića (22), koji je lavovski dio posla preuzeo na sebe. Ne boji se odgovornosti, učestvuje u kompletnom radu i ubijeđen sam da će napraviti dobru karijeru - prenio je Mrkobrada.

Mimo svih očekivanja, i igrački kadar Krupe prihvatio je ovakav način rada. Isto važi i za izbor kapitena i ovu ulogu je tokom jeseni već obavljalo nekoliko igrača.

- Logika je jednostavna, nema nezamjenljivih i kada su to igrači shvatili, krenuo je preokret. Kako treniraš tokom sedmice, takav status imaš u subotu, tačnije koliko daš, toliko dobiješ i tu nema mnogo filozofije. A koliko se taj odnos prema dresu Krupe promijenio, najbolje pokazuje primjer Kerima Palića koji je na početku meča zadobio duboku posjekotinu ispod oka i četiri kopče, ali je odbio zamjenu. Kasnije, tokom utakmice, izbijena su mu i dva zuba, ali je on ipak ostao na terenu do pet minuta prije kraja - tvrdi Mrkobrada.

Još tri ili četiri boda

Do kraja prvog dijela sezone Krupu očekuju još tri utakmice, a Mrkobrada ističe da bi bio presrećan ako bi osvojili tri ili četiri boda.

- Već u srijedu nam dolazi Borac, a njemu se ne prijeti. To je tim koji ima veći roster od nas, priznajemo im ulogu favorita, ali nema predaje. Šansu vidimo na gostovanju kod Slobode, dok za meč zadnjeg kola, protiv Željezničara u Krupi na Vrbasu, vrijedi isto kao i za Borac. Ipak, da ne idemo predaleko, idemo od meča do meča i trenutno smo potpuno koncentrisani na utakmicu sa Borcem - kategoričan je Mrkobrada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana