Krupa u derbiju kola deklasirala Rudar Prijedor: Nova sezona, stara forma

Darko Pašagić
Krupa u derbiju kola deklasirala Rudar Prijedor: Nova sezona, stara forma

BANjALUKA - Derbi prvog kola Prve lige Republike Srpske u kojem je šampion Krupa dočekala doskorašnjeg premijerligaša Rudar Prijedor bio je to samo na papiru, jer je četa Vladimira Ilića deklasirala rivala sa 4:0.

Već poslije osam minuta igre u kanjonu Vrbasa na semaforu je stajao rezultat 2:0. Bio je to Krupin ulazak u novu sezonu sa starom formom, a mrežu kolumbijskog golmana Arijasa Orlanda zatresli su Alen Nuhanović čije ime će ostati upisano u istoriji fudbala Republike Srpske kao prvog strijelca u sezoni 2022/23. prvoligaške konkurencije i Srđan Mrzić. Već tada se vidjelo da je gostujući sistem pukao, a do kraja prvog dijela rezultat je povisio Nebojša Babić koji je sticajem okolnosti ponovo zaigrao na poziciji štopera. Do kraja susreta drugi gol postigao je Mrzić i postavio konačan rezultat.

 - Utakmica je opravdala epitet derbija s naše strane. Možemo biti veoma zadovoljni, postigli smo četiri gola od čega tri u prvom poluvremenu, čime smo praktično već tada riješili pitanje pobjednika. Čestitam igračima koji su bili odlični na prvoj pobjedi i nadam se da će ovakvih utakmica biti još - rekao je Ilić.

Mladi stručnjak sa ekipom je dobro odradio pripremu utakmice.

- Znali smo način na koji će igrati “rudari” kada dođu u Krupu i tako smo se postavili. Jasno je da smo pobijedili i to ubjedljivo jednog od konkurenata za visok plasman, ali nas to neće poremetiti. Ostajemo čvrsto na zemlji i nastavljamo sa uigravanjem ekipe koja je daleko kvalitetnija u odnosu na onu prije šest mjeseci, a da ne pričamo u odnosu na tim od prije godinu dana. Ono što je najvažnije novi igrači su se dobro uklopili u ekipu - nastavio je Ilić.

Prema njegovim riječima, za Krupu prelazni rok još nije završen.

- Pokušaćemo da dovedemo još dva, a možda i tri pojačanja. Sigurno je da će jedan od njih biti štoper. Odluku o tome donijećemo u narednim danima, jer nam je i ove sezone cilj borba za najviši plasman - dodao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana