Krupa trijumfalno završila prvi krug Prve lige Republike Srpske

Siniša Kotaraš
Krupa trijumfalno završila prvi krug Prve lige Republike Srpske

Derventa - Fudbaleri Krupe zadržali su prvo mjesto na tabeli Prve lige Republike Srpske na kraju prvog kruga šampionata, sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Rudar Prijedor.

Izabranici Zorana Marića slavili su u derbiju devetog kola na gostovanju u Derventi, gdje su savladali Tekstilac sa minimalnih 1:0. Pogodak kapitena Nikole Dujakovića u posljednjem minutu prvog poluvremena bio je dovoljan za nastavak serije i sedmu uzastopnu prvenstvenu pobjedu, a trijumf prvoligaša iz kanjona Vrbasa mogao je biti i uvjerljiviji da su napadači imali svoj dan.

- Za nas je ova utakmica, nakon što smo u prošlom kolu pauzirali, bila mnogo teža na psihološkom planu. Svakako, Tekstilac se pokazao kao kvalitetan rival i sigurno da je riječ o jednoj od boljih ekipa Prve lige, pogotovo kada igra na domaćem terenu. Mi smo, ipak, bili mnogo bolji, ali nas realizacija nije poslužila, promašili smo nekoliko idealnih prilika. - istakao je Dujaković.

Međutim, najvažnije je da smo nastavili niz pobjeda i da polako grabimo prema cilju, konačnom osvajanju prvog mjesta i povratku u Premijer ligu. Ali, ne smijemo se opuštati jer ima još mnogo da se igra, a nas već ove sedmice čekaju dva teška iskušenja, utakmica Kupa RS u Modriči, a onda i gostovanje kod Željezničara u Banjaluci - dodao je Dujaković.

U redovima Tekstilca ističu zasluženu pobjedu gostiju iz Krupe na Vrbasu, ali i žale zbog činjenice da nisu bili kompletni jer bi u tom slučaju protivniku stvorili mnogo više problema.

- Nismo mogli da računamo na tri standardna prvotimca, kapitena Dušana Marića, Miodraga Rudana i Stefana Milojevića, koji nam mnogo znače. Ipak, i oslabljeni smo odigrali dobru utakmicu i pružili žestok otpor favorizovanom protivniku. Mislim da smo ovom dobrom igrom dobili dodatno samopouzdanje za nastavak prvenstva jer, ako možemo ovako kvalitetno da se odupremo favoritu, onda protiv sebi ravnih moramo još bolje - rekao je trener “krojača” Danimir Milkanović.

Kada je u pitanju učinak ekipe nakon prvih devet kola, Milkanović ističe da nije nezadovoljan ostvarenim.

- Možda smo mogli da osvojimo još dva boda, tu prije svega mislim na domaći meč sa Slavijom koji je završen 2:2, ali smo, generalno, zadovoljni. Prije svega igrom ove mlade ekipe sa svega par iskusnijih igrača, tako da u nastavku očekujemo još bolje partije. Sada nam slijedi nešto povoljniji raspored i to bismo morali iskoristiti da već do kraja jesenje polusezone obezbijedimo opstanak - dodao je Milkanović. 

 

Tekstilac    0 (0) 
Krupa            1 (0)

Strijelac: 0:1 Dujaković u 45. minutu.
Stadion: Gradski. 
Gledalaca: 300. 
Sudija: Slađan Došlo (Istočno Sarajevo) 7. 
Žuti kartoni: Đekić, Đuričić, pomoćni trener Ćulum (Tekstilac), Makitan, Filipović (Krupa).
Igrač utakmice: Nikola Dujaković (Krupa) 7,5.

Tekstilac: Plisnić 7, Jolović 6,5, Grahovac 6 (od 72. minuta Perović -), Aljetić 6, Stupar 6, Reljić 5,5 (od 64. minuta Ćirić -), Zarić 6, Ćorić 6, Đuričić 6,5, Đekić 6,5, Rašević 6. Trener: Danimir Milkanović.

Krupa: Kolak 7, Makitan 7, Lukić 6,5 (od 90+1. minuta S. Nikolić -), Dujaković 7,5, Palić 7, Filipović 7, Maksimović 7, Miketek 7, Mandić 6,5 (od 64. minuta Bilal -), Golubović 6,5 (od 81. minuta Blažević -), L. Nikolić 7. Trener: Zoran Marić.

 

Prva liga

1. Krupa                        8    7    1    0    21:5     22
2. Rudar Prijedor     8    6    1    1    15:2      19
3. Kozara                      8    3    2    3    8:10     11
4. Alfa Modriča       8    3    1    4    11:8    10
5. Slavija                    8    2    3    3    11:16    9
6. Željezničar          8    2    2    4    4:7        8
7. Tekstilac               8    2    2    4    7:13      8
8. Podrinje                 8    2    2    4    8:16      8
9. Jedinstvo              8    2    0    6    9:17      6

 

Lista strijelaca:

6 golova:  N. Bjeloš (Slavija).
5 golova:  Burazor (Rudar Prijedor).
4 gola:     Lukić, Dujaković (Krupa). 
3 gola:     Perić (Alfa Modriča), Janjić (Podrinje), Kalesić, Šikanjić (Rudar Prijedor)...
2 gola:     Trifković, Trivan (Alfa Modriča), Teodorović (Željezničar), Mitrović, Hasikić (Jedinstvo), Novaković, Gavrić (Kozara), Mandić,   Blažević, L. Nikolić, Miketek, Golubović (Krupa), Pekija (Rudar Prijedor), D. Bjeloš (Slavija), Perović, Milojević, Stupar (Tekstilac)...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana