Krupa grabi ka Premijer ligi

Siniša Kotaraš
Krupa grabi ka Premijer ligi

BANjALUKA - Derbi desetog kola Prve lige Republike Srpske pripao je ekipi Krupa koja je sa 3:1 slavila na gostovanju kod Željezničara.

Prvoligaš iz kanjona Vrbasa je na taj način zadržao prvo mjesto na tabeli, a zahvaljujući kiksu drugoplasiranog Rudar Prijedora u Brčkom, izabranici Zorana Marića povećali su svoju prednost na pet bodova.

Sve dileme oko pobjednika riješene su već nakon prvih 45 minuta kada je Krupa i postigla sva tri pogotka, tako da domaćin, i pored silne želje i terenske inicijative, nije uspio da uradi ništa više od počasnog pogotka deset minuta prije kraja.

- Iskoristili smo sve svoje šanse u prvom poluvremenu, na vreme probili inače dobro postavljenu odbranu domaćina, a onda smo, u 45. minutu, sve rešili trećim golom. U nastavku smo svesno prepustili inicijativu Željezničaru i ograničili se na kontre iz kojih smo, možda, mogli da postignemo još koji pogodak. Sve u svemu, zadovoljan sam pobedom i nastavkom serije trijumfa jer je to jedini način da na kraju izborimo povratak u Premijer ligu - naglasio je trener Krupe Zoran Marić.

Jedini konkurent Krupljana u borbi za šampionsku titulu Rudar Prijedor odigrao je u Brčkom samo 0:0, pa sada zaostaju čak pet bodova.

- Lepa je to prednost, ali ne mora ništa da znači. Ima još mnogo utakmica da bude odigrano, mnogo je bodova u opticaju i u ovom momentu ne razmišljamo preterano o tome. Jedino što je važno, to je ko će na kraju prvenstva da bude prvi. Zato ćemo i dalje žestoko da radimo jer želimo da nastavimo sa nizom pobeda, a da bi u tome uspeli, moramo da budemo još bolji - poručio je Marić.

Sa druge strane, iz redova prvoligaša sa Predgrađa, priznaju Krupi da je bila kvalitetniji rival, ali i ističu kako su prva dva pogotka postignuta iz nedozvoljenih pozicija, što je ustanovljeno pregledanjem snimka nakon utakmice.

- Prvo da kažem da je Krupa pokazala kako je s pravom na vrhu tabele. Ipak, nije sve tako sjajno kako je tokom meča izgledalo. Naime, rival nam je u prvom poluvremenu dao tri gola, a prva dva su postignuta iz nedozvoljenih pozicija što se kasnije ispostavilo jer smo pregledali snimak. To je, više nego sigurno, bitno uticalo na kasniji razvoj utakmice. Treći pogodak smo primili u najgore vrijeme, u posljednjem minutu poluvremena, što nas je još više dotuklo. Ipak, odigrali smo u drugom poluvremenu mnogo bolje, nismo dozolili gostima da nas ugroze, a pokušali smo bar da na kraju ublažimo poraz. I uspjeli smo u tome. Generalno, mislim da su ova dva detalja odlučila pobjednika iako bi Krupa, po onome što su prikazali, opet bila mnogo bliža pobjedu - istakao je trener Željezničara Zoran Ćurguz.

 

Željezničar ST    1 (0)
Krupa                       3 (3)  
 

Strijelci: 0:1 Lukić u 6, 0:2 Golubović u 30, 0:3 Mandić u 45, 1:3 Kuzmanović iz penala u 80. minutu.
Stadion: Željezničara u Banjaluci.
Gledalaca: 200.
Sudija: Velimir Drinić (Modriča) 7.
Žuti kartoni: Teodorović, Džaferović (Željezničar ST).
Igrač utakmice:  Jovo Lukić (Krupa) 7,5.

Željezničar: Ćetković 6, Čolić 6, Sladojević 6, Šaula 6, Marjanović 5,5 (od 46. minuta Baštić 6), Džaferović 6, Jovandić 5,5 (od 46. minuta Kuprešak 6), Kuzmanović 6,5, Malić 6,5, Petrović 6, Teodorović 6 (od 72.  minuta Ružičić -). Trener: Zoran Ćurguz.
Krupa: Kolak 7, Makitan 7, Lukić 7,5, Dujaković 7, Palić 7, Bilal 7, Filipović 6,5 (od 57. minuta Puzigaća 6,5), Maksimović 7, Miketek 7, Mandić 7 (od 75. minuta L. Nikolić -), Golubović 7 (od 81. minuta M. Modić -). Trener: Zoran Marić.


Prva liga RS

1. Krupa                       9    8    1    0    24:6     25
2. Rudar Prijedor      9    6    2    1    15:2     20
3. Kozara                    9    4    2    3    10:11    14
4. Alfa Modriča      9    3    1    5    12:10    10
5. Slavija                  9    2    4    3    11:16    10
6. Podrinje                9    2    3    4    8:16      9
7. Željezničar ST    9    2    2    5    5:10      8
8. Tekstilac             8    2     2    4     7:13     8
9. Jedinstvo             9    2     1    6     9:17     7

 

Lista strijelaca

6 golova - N. Bjeloš (Slavija)
5  - Lukić (Krupa), Burazor (Rudar Prijedor)
4 - Dujaković (Krupa)
3 - Perić (Alfa Modriča), Golubović, Mandić (Krupa), Janjić (Podrinje), Kalesić, Šikanjić (Rudar Prijedor),
2 - Trifković, Trivan, Stokić (Alfa Modriča), Teodorović, Kuzmanović (Željezničar), Mitrović, Hasikić (Jedinstvo), Novaković, Gavrić, Lolić (Kozara), Blažević, L. Nikolić, Miketek (Krupa), Pekija (Rudar Prijedor), D. Bjeloš (Slavija), Perović, Milojević, Stupar (Tekstilac)...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana