Krunićev dan iz snova

Glas Srpske
Krunićev dan iz snova

Milano - Član Milana od juče je i zvanično Rade Krunić, koji je uspješno prošao medicinske testove i stavio paraf na četvorogodišnji ugovor.

Milan i Empoli odavno su dogovorili transfer momka iz Foče vrijedan osam miliona evra, a Krunić će u iduće četiri godine inkasirati 4,8 miliona evra. U pratnji osoblja kluba Krunić je juče ujutro stigao na preglede u “La Madonina” kliniku, a sve pretrage završio oko 14 časova i nasmijan krenuo put “San Sira”. Tamo je ozvaničio saradnju i najsrećniji dan u životu, jer je iza njega zaista dug i trnovit put, sa mnogo prepreka koje je, na sreću, uspješno savladao. “Rosoneri” su daleko od najboljih dana, ali dres jednog od dva najbolja kluba u Italiji mogu da nose samo odabrani. Krunić od juče to jeste, a još veća je čast kada baš vas izaberu legende kluba Paolo Maldini i Zvonimir Boban.

Upravo su njih dvojica bili zaduženi da završe posao u vezi sa angažovanjem fudbalera sredine terena sa naglašenim ofanzivnim karakteristikama. Krunić im je “legao” kao igrač i kao osoba, pa su procijenili da je baš on jedan od momaka koji će pokušati da vrate Milan u sami vrh italijanskog fudbala. Potvrdan odgovor dobili su i od Marka Đanpaola, koji će u idućih nekoliko dana i zvanično biti promovisan u trenera, a koji je jednu sezonu trenirao Krunića u Empoliju.

Pred Maldinijem je još mnogo posla jer za relativno malo novca u evropskim razmjerama mora da sklopi tim koji bi iduće sezone konačno dohvatio mjesto koje vodi u Ligu šampiona. Posebno škripi u veznom redu, pa je na meti Lorenco Pelegrini iz Rome, čija je otkupna klauzula 30 miliona evra. “Rosoneri” bi taj iznos mogli da plate u dvije rate. Mediji na “čizmi” prenose da se Maldini sastao i sa agentima Stefana Sensija i Amadua Dijavare.

Član Sasuola je privukao pažnju na sebe igrama prošle sezone, govorilo se i o interesovanju Barselone, ali prvi je reagovao Milan, koji je voljan da izdvoji 15 miliona evra. Sa druge strane, Dijavara se nije naigrao u Napoliju, pa Karlo Anćeloti nema ništa protiv prodaje, koja bi Napolitancima mogla da donese takođe 15 miliona evra.

Očigledna je Maldinijeva namjera da, za razliku od prethodnika, dobro izvaže sve pluseve i minuse, pa tek onda krene u operaciju dovođenja igrača. U takvom okruženju svi pristigli momci, pa i Krunić, imaće jednaku početnu poziciju da se izbore za minutažu jer je očigledno da Milan neće kupovati igrače kojima ime garantuje mjesto u početnoj postavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana