Kritike Nurkiću zbog prozivanja ministra Šeranića

Srna, Agencije
Kritike Nurkiću zbog prozivanja ministra Šeranića

SARAJEVO - Košarkaš Portland Trejlblejzersa Jusuf Nurkić prozvao je ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alena Šeranića i svojim komentarom izazvao mnogo negativnih reakcija na internetu.

Nurkić se oglasio povodom izjave ministra Šeranića koji je rekao da u FBiH ima 29 zaraženih osoba virusom korona, a devet u Srpskoj, te da je Republika Srpska sa FBiH postigla dogovor da će "svakog dana u turnusu od po jednog sata zaražene osobe biti sprovedene prema Federaciji".

-Čije državljanstvo imaš ministare moj, ti i politika niste dobar spoj,al' šta te briga, dok je ovaca veliki broj, važno je da punom parom radi stranački stroj - napisao je Nurkić u stihu u objavi na svom „Tviter“ nalogu.

Njegov potez je naišao na velike osude u Republici Srpskoj, kao i FBiH uz ocjenu da pokušava da omalovaži rad ministra koji je posljednjih dana dobijao niz pohvala i iz Republike Srpske i iz FBiH za svoj rad kada je riječ o sprečavanju širenja virusa korona.

Nakon sramne objave Nurkića reagovao je i Igor Dodik, predsjednik KK "Igokea".

- I poslije se čude što ne navijam za BiH. Kad imaš nekog u reprezentaciji poput Jusufa jednostavno te je sramota. U ovakvoj situaciji pokazivati da nekog mrziš. Jadno", napisao je Igor Dodik na „Tviteru“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana