Kozara jača za četiri igrača

Zoran Vajkić
Kozara jača za četiri igrača

Gradiška - Poslije kraćeg sastanka sa upravom kluba novi trener Kozare Nedžad Žerić izvršio je prozivku fudbalera i sa saradnikom Predragom Tomašem održao prvi trening.

Na prozivci nije bilo standardnih igrača iz prošle sezone Milana Šakića, Nebojše Stjepanovića, Aleksandra Kondića, Slaviše Maksimovića, Dušana Komljenovića, Ognjena Petrovića i Almira Kukavice tako da je pred Kozarom ozbiljna rekonstrukcija tima do kraja prelaznog roka 19. jula. U klubu su svjesni da ih je napustilo dosta kvalitetnih fudbalera, ali vjeruju da će to nadomjestiti adekvatnim pojačanjima od kojih su neka već pristigla na stadion u Gradišci.

- Za sada smo u naše redove već doveli četvoricu igrača. To su Nebojša Babić (Željezničar Sport tim), Aleksa Radetić i Živko Bubić (Jedinstvo, Žeravica) i Nikola Babić (“13 Skojevki”). Narednih dana sigurno će nas pojačati još nekoliko provjerenih fudbalera. U završnim pregovorima smo sa Aleksandrom Popovićem (Borac, Banjaluka), Stefanom Kršićem (Travnik), Nikolom Kopanjom (Sloga, Srbac) i Igorom Kuzmanovićem (Željezničar Sport tim) - naglasio je direktor gradiškog prvoligaša Siniša Đurić.

Prema njegovim riječima, iznenadni odlazak sa kormila kluba trenera Igora Jankovića, koji je bio zadužen za prelazni rok, poremetio je planove rukovodstvu Kozare jer je dragocjeno vrijeme potrošeno na traženje zamjene. Angažovanjem Nedžada Žerića iz Rudar Prijedora, koji će u sezoni 2019-20. biti na kormilu gradiškog prvoligaša u Prvoj ligi Republike Srpske prevaziđena je kriza i energija se sada usmjerava na igračka pojačanja. Novi trener poslije prvog radnog dana je naglasio da je najvažnije da se krenulo sa pripremama.

- Krenuli smo sa radom, ali nećemo biti mirni do kraja prelaznog roka dok ne kompletiramo ekipu. Ovaj period je težak za sve nas, ali vjerujem da će na kraju sve biti u najboljem redu  - rekao je Žerić.

Zahvalio je čelnicima gradiškog prvoligaša na ukazanom povjerenju.

- Kozara je korak naprijed u mojoj trenerskoj karijeri. Prošlu sezonu sam vodio Rudar Prijedor, prije toga Podgrmeč iz Sanskog Mosta i Jedinstvo iz Bihaća. Znam da je moj novi klub bivši premijerligaš, veliko fudbalsko ime i za mene je čast biti dio tog sportskog kolektiva. Naš cilj je da kao ekipa napredujemo i da se borimo za gornji dio tabele. Očekujem da to ostvarimo - dodao je Žerić.

Kontrolni susreti

Prvu kontrolnu utakmicu Kozara će odigrati u subotu, a ime protivnika još nije poznato. Zatim će 20. i 21. jula nastupiti na turniru u Dubravama, a za 27. jul zakazan je meč sa Jedinstvom iz Bihaća u Gradišci. Generalnu provjeru pred start šampionata 10. avgusta, gradiški prvoligaš imaće sedam dana ranije na turniru u Žeravici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana