Kovačević više puta prekršio Statut

Darko Pašagić
Kovačević više puta prekršio Statut

BANjALUKA - Šest članova Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske, prvi potpredsjednik Dušan Marković, drugi potpredsjednik Milorad O. Lale, te Mladen Kršić, Dragan Aranđić, Mirko Milošević i Vico Zeljković neće odustati od smjene predsjednika FSRS Mile Kovačevića, za kojeg je utvrđeno da je prekršio Statut.

Kovačević odbija da sazove vanrednu Skupštinu FSRS na kojoj bi se raspravljalo o njegovoj smjeni koju želi većina fudbalskih radnika.

Nezadovoljni članovi Izvršnog odbora su izdali i saopštenje, u kojem ističu da je Kovačević prekršio zakonske propise i oglušio se o naredbu nadležne Prosvjetne komisije da sazove sjednicu Skupštine.

U saopštenju su, između ostalog, kaže da je rješenje Statuta potvrđeno izvršnim rješenjima Republičke uprave za inspekcijske poslove, Sektora prosvjetne inspekcije - Odjeljenje Banjaluka od 20. i 30. septembra.

Tim rješenjima naloženo je FSRS da se zakaže sjednica IO i Skupštine FSRS, od strane nadležnih tijela FSRS, i to predsjednika FSRS kao odgovornog lica i generalnog sekretara.

Iako je rok za zakazivanje odavno prošao, sjednice nisu zakazane.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana