Kosta Kondić stigao iz Igokee na pozajmicu u Borac: Dobra prilika da napravim iskorak

Milan Zubović
Kosta Kondić stigao iz Igokee na pozajmicu u Borac: Dobra prilika da napravim iskorak

BANjALUKA - Kosta Kondić posljednje je pojačanje Borca za novu sezonu. Mladi plejmejker koji pokriva poziciju beka šutera rođen je u Banjaluci 5. avgusta 2001. godine i do sada je nastupao za Student i Igokeu.

U dresu tima iz Aleksandrovca prošle sezone upisao je osam nastupa u ABA ligi kao i dvije utakmice u Ligi šampiona. Dolazak na pozajmicu u klubu koji će igrati niži rang takmičenja od Igokee Kondić doživljava kao korak naprijed, jer se nada da će dobiti veću priliku za dokazivanje.

- Dolazak u Borac vidim kao dobru priliku da igram, jer u proteklom periodu nisam dobijao mnogo minuta. Došao sam da dam svoj maksimum, napredujem individualno te steknem neko iskustvo. I dalje sam u jakom takmičenju od kojeg samo mogu da imam koristi. Ekipu dobro poznajem, odnosno sve domaće igrače, sa Vukom Boškovićem sam igrao u istom timu i vjerujem da ću se brzo uklopiti. Jedini problem je malo vremena za uigravanje do početka prvog balon turnira, što znači da moramo mnogo više i jače da radimo - istakao je Kondić koji je igrao u omladinskim selekcijama BiH.

Njegovim dolaskom na pozajmicu Banjalučani su nastavili da sklapaju tim čije će ambicije biti dosta visoke, možda i šampionske, mada o tome niko u klubu ne želi da govori ističući da je još rano davati bilo kakve projekcije. Tokom ljeta promijenjena je skoro cijela postava, a od starosjedilaca tu su trener Dragan Nikolić, kapiten Draško Knežević, Aljoša Janković i Nemanja Reljić.

- Okupili smo talentovanu ekipu od koje očekujemo da zablista na terenu, igrači napreduju na ličnom planu, steknu iskustvo te se pokažu u najboljem svjetlu. O posebnim ambicijama teško je govoriti, jer se ostale ekipe iz Druge ABA lige nisu kompletirale. Pravu sliku o kvalitetu svakog tima steći ćemo tokom prvog balon turnira na Zlatiboru (10. od 14. oktobar). Podrazumijeva se da želimo pobjedu u svakom meču i cilj nam je da izborimo nastup u plej-ofu Druge ABA lige, odnosno mjesto u vrhu tabele - izjavio je direktor Borca Tibor Florjan.

Sastav

Dres Borca u sezoni pred nama braniće Diante Boldvin, Vuk Bošković, Dušan Majstorović, Džoš Kaningem, Stefan Kenić, Đorđe Pažin, Radoš Šešlija, Njegoš Sikiraš, Draško Knežević, Nemanja Reljić, Aljoša Janković, Srđan Gavrić, Kosta Kondić, Srđan Adamović, Boris Dragojević i Siniša Šorak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana