Košarkaški klub sa istoka Srpske i dalje u problemima: Bratunac ni na nebu ni na zemlji

Milan Zubović
Košarkaški klub sa istoka Srpske i dalje u problemima: Bratunac ni na nebu ni na zemlji

BRATUNAC - Stanje u Košarkaškom klubu Bratunac nije se mnogo popravilo od kraja takmičenja u prošloj sezoni, kada je najavljeno odustajanje od nastupa u Ligi BiH i selidba u Prvu Ligu Republike Srpske.

Ipak, odluka u kojem će rangu nastupati još nije donesena jer nije održana sjednica Skupštine kluba, koja je trebalo da bude do kraja jula, a po novom preliminarnom dogovoru planirano je da se članovi okupe do sredine avgusta. Takođe, veliki problemi nastali su nakon što je preminuo predsjednik kluba Srđan Šarenac.

- Ne znamo još ništa. Skupština kluba trebalo bi da bude održana za nekih 15 dana i na njoj ćemo odlučiti o daljoj sudbini, odnosno u kojem rangu takmičenja ćemo nastupati, Ligi BiH ili Prvoj ligi Republike Srpske. Sa igračima smo postigli dogovor i uz pomoć opštine isplatili jednu od dvije plate koje su kasnile, dok su nam košarkaši izašli u susret i odrekli se jedne - istakao je sportski direktor ekipe Dane Dragičević.

Ni sam ne zna da li će ostati u klubu i sve će zavisiti upravo od pomenute skupštine, a do tada bi trebalo da bude održan sastanak sa načelnikom opštine Bratunac Srđanom Rankićem.

- Jasno je da kasnimo sa Skupštinom, a samim tim i sa svim ostalim stvarima. Očekuje me sastanak sa načelnikom opštine, koji je trenutno na odmoru, pa ćemo vidjeti na šta možemo računati u narednom periodu. To ću i predstaviti članovima Skupštine, pa ćemo odlučiti u kojem ćemo pravcu ići dalje. Načelnik nam je još ranije sugerisao da para nema za Ligu BiH i iz budžeta opštine dobićemo 50.000 maraka, što je malo i za Prvu ligu Srpske, mada imamo nekih nagovještaja da ćemo naći nekoliko sponzora koji bi nam pomogli, iako je jasno da ćemo sa dosta podmlađenim timom krenuti u novu sezonu i posvetiti se razvoju mladih igrača iz našeg mjesta i okoline - istakao je Dragičević.

Prema njegovim riječima, dodatne probleme pravi i nepoznat sistem takmičenja iduće sezone u Ligi BiH.

- I kada bismo se nekim čudom našli u Ligi BiH, u ovom trenutku jednostavno ne znamo šta da radimo dalje i kako da formiramo ekipu. Ne znamo da li će biti igran samo ligaški dio takmičenja, da li će biti plej-auta, odnosno kada sezona završava... pa ne znamo na koji vremenski period potpisivati ugovore sa igračima. Ako bude plej-aut, onda bi trebalo da štedimo četiri-pet mjeseci pa da dovedemo dva pojačanja za završni dio sezone. To nam stvara mnogo problema u organizaciji jer su nam i sa te strane ruke vezane. Ipak, sve ovo zavisi od odluka na Skupštini kluba - naglasio je Dragičević.

Trener Radić

Tokom tri sezone u Ligi BiH ekipu je sa klupe vodio Ognjen Radić, čiji je status takođe nepoznat.

- Ognjen je tu i rekao mi je da će ostati u klubu ako ostanem i ja. Nije on gledao finansije u proteklom periodu, već da napravi dobar rezultat sa ekipom. Malo se dvoumi o ostanku, jer ako budemo igrali u Prvoj ligi Srpske, bio bi to neki njegov korak nazad u karijeri, mada nije isključeno da ostane i u tom slučaju - kazao je Dragičević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana