Košarkaši Borca nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale ABA 2 lige: Ko od šuta živi od njega i umire

Dušan Repija
Košarkaši Borca nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale ABA 2 lige: Ko od šuta živi od njega i umire

PODGORICA - Košarkaši Borca nisu uspjeli da se plasiraju u polufinale ABA 2 lige, jer su u drugom meču poraženi od Podgorice sa 65:77.

Iako su Banjalučani iz prvog meča imali zalihu od četiri poena, to nije bilo dovoljno da nastave borbu za elitni razred jadranske scene. Za to je ponajviše kriv loš šuterski dan ekipe koja je prosječno postizala najveći broj poena u ligi. Samo šest trojki iz 34 pokušaja, te 65 ubačenih poena bili su premalo da bi “crveno-plavi” napravili još jedan korak iako su bili favoriti za to. Ko od šuta živi od njega i umire jedna je od izreka za timove kojima je igra u napadu jača strana, ali ne uspijevaju da pronađu adekvatno rješenje kada ih on ne služi. Nikolić je malo modifikovao ovu izjavu, ali je poslao istu poentu.

- Kako kažu moje starije kolege - šut je ka žena, služi te i onda te ostavi kad ti je najteže. Mi smo ekipa koja zna da igra i voli napadačku košarku, ali to nismo pokazali. Odigrali smo dobro defanzivno, onako kako ja hoću, ali napad jednostavno nije funkcionisao. Izgubili smo utakmicu zbog toga. Naš rival je iskoristio prednost domaćeg terena, čestitam im na tome i želim sreću u polufinalu - naglasio je Nikolić.

Sve do četvrtog perioda Banjalučani su uspijevali da sakriju hendikep, ali se onda razigrao Novak Musić i više nije bilo pomoći. Podgoričani su napravili seriju 10:2 i pobjegli na plus 12, a talentovani plejmejker, koji je u jednom periodu nosio dres Igokee, odigrao je možda i najzreliju partiju karijere. Gotovo bez greške je vodio svoj tim do najvećeg uspjeha u kratkoj istoriji, a meč je završio sa 25 poena uz devet skokova i šest asistencija, s tim što je loptu držao u svojim rukama kad se utakmica lomila.

Sa druge strane najbolji je bio Nikola Tanasković sa 22, Draško Knežević je dodao 14, a 11 Božo Đumić. U potpunosti je podbacio Hejden Lesko koji se nije upisao u strijelce.

- Plasmanom među osam najboljih ispunili smo primarni cilj, ali sam mislio da ekipa može više i da ima prostora za to - priznao je Nikolić.

Kako su u posljednjem trenutku uhvatili voz za Ligu šest ovo neće biti kraj sezone za Borac.

- Do 1. marta bili smo posljednji na tabeli, ali se od mene uvek očekuju rezultati. U 52 dana smo odigrali 18 utakmica i jedina sreća u nesreći za nas je što imamo sedam dana do starta prvenstva. Ostvarili smo sve ciljeve kao klub, ali još nisam neke moje, pa će se to možda desiti neke od narednih sezona - zaključio je Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana