Košarkaš Igokee Darko Talić optimista pred tri vezana gostovanja: Moramo da se oslobodimo grča

Milan Zubović
Košarkaš Igokee Darko Talić optimista pred tri vezana gostovanja: Moramo da se oslobodimo grča

LAKTAŠI - Utakmicom protiv Krke (17) košarkaši Igokee počinju seriju od tri vezana gostovanja koja ih očekuju tokom idućih osam dana.

Meč drugog kola ABA lige trebalo je da bude odigran pretprošlog vikenda, ali je cijela ekipa iz Novog Mesta završila u karantinu nakon susreta sa Cedevita Olimpijom, koja je u svojim redovima imala jednog člana inficiranog virusom korona. Srećom, niko od igrača Krke nije bio zaražen, ali su morali da budu u izolaciji zbog državnih propisa koji su iznad pravila regionalnog takmičenja. Današnji rival Aleksandrovčana slavio je u posljednjoj utakmici trećeg kola protiv Zadra, a Igokea protiv Primorske, pa se u ekipi Dragana Bajića nadaju da će nastaviti u istom ritmu. Jedan od zapaženijih pojedinaca protiv Primorske bio je plejmejker Darko Talić. Susret je završio sa 12 poena i sve ih je postigao van linije 6,75 metara iz pet pokušaja.

- Da kucnem u drvo, bila je to naša dobra partija i, što je najvažnije, pobjeda za dobru atmosferu pred nova velika iskušenja. Istina je da sam pogodio četiri trojke, ali je to zasluga saigrača koji su dobro odigrali akciju, našli me na otvorenom šutu i moje je bilo da pogodim. Vjerujem da ti poeni nisu slučajni jer mnogo radim na treninzima, svaki minut na utakmici mnogo mi znači, kao i to da se tim može osloniti na mene - izjavio je Talić.

Krku dobro poznaje jer su upravo protiv nje igrali meč tokom pripremnog perioda.

- Znamo naše prednosti i njihove mane, pa znamo gdje ćemo napadati. Prije svega, moramo da budemo veoma jaki u duelima i da se koncentrišemo na našu igru, prvenstveno odbranu. Nakon trijumfa nad Primorskom želimo da nastavimo pobjednički niz bez obzira na to što igramo u gostima - kazao je Talić.

Priznaje da njegovoj ekipi jedino nedostaju utakmice, kojih je bilo malo tokom pripremnog perioda zbog poznate situacije sa pandemijom.

- Imali smo pauzu od 15 dana bez utakmice, što nam nije trebalo jer nismo imali dovoljno kontrolnih mečeva pa nam sada treba malo vremena da se oslobodimo grča te pokažemo šta znamo. Očekuje nas paklen tempo jer idućeg vikenda gostujemo kod Splita, a onda naredne sedmice startujemo u Ligi šampiona, kada igramo protiv Limoža u Francuskoj i potrebno je da podignemo formu na viši nivo. Realno, poželjeli smo se mečeva nakon preduge pauze pa nam neće biti teško da izdržimo naporna putovanja jer smo se za to borili i jedva čekamo da krene - rekao je Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana