Košarkaš Igokee Dalibor Ilić o MVP nagradi ABA lige: Ključ su rad, pristup i posvećenost

Dejan Marić
Košarkaš Igokee Dalibor Ilić o MVP nagradi ABA lige: Ključ su rad, pristup i posvećenost

LAKTAŠI - Najkorisniji igrač ABA lige u novembru, adut Igokee Dalibor Ilić tvrdi da na putu ka vrijednom priznanju nema tajni, odnosno da je recept za uspjeh u pravom pristupu obavezama, žestokom radu i posvećenosti, uz podršku saigrača i trenera Dragana Bajića kao bitnih faktora.

Uz Ilićevo ime već dugo stoji epitet talenat, a sa 21. godinu bilo je vrijeme da napravi iskorak i u seniorskim vodama. Izdanja koja je pružao u prethodnom mjesecu nedvosmisleno pokazuju da je uradio upravo to, te da je igrao košarku karijere.

Uostalom, prosjek od 20 poena, 7,3 skoka, 1,7 kraća i indeks 25,3 tokom tri utakmice u kojima su "igosi" ostvarili dva trijumfa dovoljno govori o partijama momka iz Višegrada.

- Ne postoji tajna u vezi mojih igara u posljednje vrijeme. Radi se o pravom pristupu obavezama, posvećenosti i žestokom radu, kako individualnom tako i timskom. Sve ono što radim sada je postalo vidljivo i na seniorskom nivou. Naravno, ne smijem da zaboravim i neke druge "krivce", moje saigrače, jer bez njih osvajanje ove nagrade ne bi bilo moguće - izjavio je Ilić.

Košarkaš kojem je primarna pozicija krilni centar, ali može da pokrije i "trojku" i "peticu" već pomenutog "šefa" Bajića je izdvojio kao važnu kariku u njegovoj karijeri.

- Ne vjerujem da postoji bilo koji igrač koji ne bi želio da ima trenera sa takvom ulogom. Naravno, ljudi koji vode klub su to prepoznali i srećan sam što Bajić dokazuje koliko vrijedi. On me je uveo u profesionalnu košarku, dao mi prve minute na najvišem nivou. Većinu karijere sam proveo sarađujući sa njim i suvišno je govoriti koliki doprinos je on dao mom razvoju. Iskreno sam mu zahvalan na tome - jasan je Ilić.

Igokea nakon devet rundi nadmetanja ima skor 5-4 i u igri je za plej-of, u kojem je nastupila i prethodne sezone. MVP novembra smatra da on i saigrači ne treba da razmišljaju tako daleko, već da idu korak po korak.

- Ovo je tim umnogome drugačiji u odnosu na prethodnu kampanju. Uz to, liga je kud i kamo jača. Ipak, uhvatili smo dobar ritam, srećan sam kako trenutno igramo. I, nastavimo li tako, vjerujem da opet možemo do doigravanja - zaključio je Ilić.

ABA šansa za razvoj

Ilić je ukazao na činjenicu da je regionalno takmičenje idelna šansa za mlade igrače da "upijaju" znanje.

- ABA je uvijek bila kolijevka košarkaških talenata. Liga je kvalitetna, zahtjevna, sa puno sjajnih, iskusnih igrača od kojih možete mnogo da naučite, posebno kada uđete u direktan duel, a onda sve to osjetite na sopstvenoj koži. Osim toga, u ligi nema slabih ekipa. Svaka je specifična i u svakom kolu moraš da daš sve od sebe za pobjedu - dodao je Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana