Košarkaš Borca Kosta Kondić o seriji pobjeda njegovog tima: Bez pritiska sve ide lakše

Dušan Repija
Košarkaš Borca Kosta Kondić o seriji pobjeda njegovog tima: Bez pritiska sve ide lakše

BANjALUKA - Košarkaš Borca Kosta Kondić zadovoljan je igrama svog tima tokom cijele sezone, ali i činjenicom da je u posljednje dvije utakmice iskoristio šansu koju mu je ukazao Dragan Nikolić.

Banjalučani su trijumfalno prošli kroz Sarajevo savladavši Bosnu (91:74) i računajući Ligu BiH i ABA 2 ligu stigli do devete pobjede, a da pri tome nisu osjetili gorčinu poraza. Zato su mirne glave otišli na mini odmor koji će im sigurno dobro doći kako bi napunili baterije za ono što slijedi.

- Utakmica protiv Bosne bila je pomalo atipična, jer smo bili u prilično napornom ritmu i svi smo jedva čekali ovaj mali predah. Osjetilo se to na terenu u prvom poluvremenu koje smo odigrali bez energije, ali je u nastavku sve došlo na svoje mjesto - rekao je Kondić.

Protiv "studenata" je upisao rekord sezone ubacivši 22 poena, a samo nekoliko dana ranije u Trebinju brojao do 21, te sjajno iskoristio šansu.

- Dobio sam više minuta zbog povrede Diantea Boldvina i nadam se da sam ih iskoristio. Došao sam posljednji u ekipu i trebalo mi je malo vremena da se snađem te da trener vidi koliko mogu. U posljednje vrijeme od mene traži da više držim loptu i da ekipa kreira za mene, što prija svakom igraču. Lijepo je kada tim ima povjerenje u vas i kada uspijete da im to vratite na najbolji način. Mi smo ekipa koja ima širinu, možemo mnogo da rotiramo u odbrani, a iz jake defanzive u napadu uvijek neko iskoči. To je bilo vidljivo u dosadašnjem dijelu sezone, a ja se nadam da ćemo ovako nastaviti - naglasio je Kondić.

Javnost već deset, 15 dana broji pobjede Borca, jedine evropske ekipe koja nema poraz, a uporedno nastupa u dva takmičenja. Ipak, Kostić kaže da uprava i trener ne stavljaju nikakav pritisak na igrače, što je sigurno jedan od uzroka serije pobjeda.

- Kada sam stigao predočeno nam je da su ciljevi ulazak u Ligu 6 BiH i plej-of ABA 2. Neću da kažem da smo to ispunili već u novembru, ali je jasno da smo na pravom putu. Možda će doći do nekih korekcija kada su planovi u pitanju (smijeh). Šalu na stranu, najbitnije je da igramo dobro. Ne treba nam pritisak, jer kada ga nema malo je lakše i opuštenije. Radimo sjajno i ako sve ispoštujemo što trener traži od nas uz odličnu energiju i agresivnost sigurno možemo mnogo. Ne razmišljamo da ostanemo nepobjedivi - naglasio je Kondić.

Poslije pauze za FIBA prozore Banjalučani će se polako okrenuti pripremi za treći "balon" ABA 2 lige.

- U Sarajevu ćemo igrati protiv Rogaške, Heliosa i Osijeka. To su na papiru malo lakše utakmice, ali ne smijemo da se zavaravamo, posebno jer ćemo prvi put igrati tri utakmice u četiri dana. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo i na pravi način odgovorimo na ovaj izazov - zaključio je bek Banjalučana.

Talija

Kondić je u Borac stigao iz Igokee u kojoj je kao mlad igrač imao malu minutažu u ABA ligi, dok je u Ligi BiH igrao značajnu ulogu. Ipak, zanimljivo je da nije izgubio dosta duže od Borca, tačnije duže od šest mjeseci. Igokea je izgubila od Crvene zvezde 11. maja u majstorici polufinala regionalnog takmičenja i to je bio posljednji poraz koji je doživio Kondić.

- U Laktašima sam dobio nadimak Talija, jer bi ekipa u najvećem broju slučajeva pobijedila kada bih bio u sastavu. Lijepo je kada pobjeđujete, svi se na kraju krajeva zbog toga i bave sportom - rekao je Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana