Korona pokosila Borac m:tel

Siniša Kotaraš
Korona pokosila Borac m:tel

BANjALUKA - Utakmice petog kola Premijer lige za rukometaše Slavija - Borac m:tel i Maglaj - Leotar i definitivno neće biti igrane ovog vikenda zbog pandemije virusa korona i većeg broja zaraženih igrača u banjalučkom i trebinjskom taboru.

Trebinjski premijerligaš već je dobio rješenje Epidemiološko-higijenske službe prema kojem će svi prvotimci i članovi stručnog štaba morati da do 30. oktobra budu u obaveznoj izolaciji nakon što su dva igrača bila pozitivna na virus korona.

Još alarmantnija situacija je u Banjaluci, jer je, nakon pozitivnog nalaza kod trojice rukometaša, na novom testiranju otkriveno da su još četiri člana aktuelnog šampiona BiH zaražena virusom korona, a u pitanju su po dva člana prvog tima i stručnog štaba.

- Sada je i definitivno jasno da utakmica Maglaj - Leotar neće biti odigrana u predviđenom terminu, a isti slučaj biće i sa susretom Slavija - Borac. Banjalučani imaju veći broj zaraženih igrača i članova stručnog štaba i čim dobijem zvaničnu potvrdu od Epidemiološko-higijenske službe i taj meč će biti otkazan. Nažalost, pojavili su se simptomi virusa korona i u još jednom klubu i sada čekam zvanične rezultate testiranja da bih znao kakve korake da preduzmem. Nadam se da će to biti posljednji slučaj i da će prvenstvo biti nastavljeno bez problema, a svim oboljelim rukometašima želim brz i uspješan oporavak - istakao je komesar takmičenja RS BiH Srđan Jović.

Tri rukometaša banjalučkog Borca prvi su saznali da su pozitivni na koronu, a nakon obavljenog testiranja objavljeno je da još dva igrača i dva člana stručnog štaba imaju isti problem.

- Nismo još dobili sve nalaze i bojim se da bi moglo biti još zaraženih članova. Svakako, čim dobijemo pismenu potvrdu od Epidemiološke službe proslijedićemo je komesaru takmičenja, koji je već upoznat sa situacijom i moraćemo da otkažemo gostovanje u Istočnom Sarajevu, a vjerovatno i meč sa Vogošćom u Banjaluci. Ostatak ekipe i stručnog štaba ostaće u izolaciji, a odgođene utakmice biće odigrane čim budu stečeni svi uslovi - rekao je direktor Banjalučana Vladimir Branković.

Sličan problem je i u redovima Leotara, a trener Darko Tavrić ističe da mu najveći problem predstavlja nemogućnost treniranja.

- Imaćemo pauzu od 14 dana i ukratko, dva i po mjeseca napornog rada je bačeno u vodu. Biće jako teško vratiti ekipu u takmičarsku formu, možda čak i teže nego nakon osmomjesečne pauze. Ipak, najvažnije je da igrači što brže ozdrave - naglasio je Tavrić.

Propozicije

Komesar takmičenja RS BiH Srđan Jović pojasnio je kakva je procedura u vezi sa odgađanjem pojedinih utakmica.

- Svi ostali mečevi petog kola biće odigrani prema postojećem rasporedu. Što se tiče ove dvije utakmice, ali i tri koje zbog istog problema nije odigrala Sloga iz Gornjeg Vakufa, one moraju biti odigrane u prvom slobodnom terminu po kalendaru takmičenja, a najkasnije do kraja prvog dijela sezone - poručio je Jović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana