Korona otkazala "Fudbal frends"

Srna
Korona otkazala "Fudbal frends"

FOČA - Ovogodišnji 16. Međunarodni omladinski /U17/ fudbalski turnir "Fudbal frends" u Foči, koji je trebalo da se održi od 31. jula do 2. avgusta, otkazan je zbog epidemije kovida-19 koja je učinila da se otkažu ili odgode mnoga značajna sportska takmičenja u svijetu, saopšteno je iz beogradske Asocijacije "Fudbal frends".

 

U saopštenju se navodi da je ovaj turnir, kao svojevrsni praznik sporta, mladosti i prijateljstva, iz godine u godinu uspio da postavi Foču na fudbalsku mapu Evrope i svijeta i da postane više nego turnir na kome igraju mladi fudbaleri.

"Fudbal frends je već danas simbol ne samo Foče, već i dobre organizacije, posvećenosti i saznanja da fudbal zaista može da bude mnogo, mnogo, više od igre. Iz zahvalnosti klubovima koji su već potvrdili učešće imamo jasnu poruku - za nas je strpljenje umetnost nadanja, a verujemo da strpljivom čoveku vreme brzo prolazi. Sledeća, 2021. je nova šansa da se ponovo sretnemo", stoji u saopštenju.

Organizatori "Fudbal frendsa" ističu da odgađanje turnira nije niti smije biti shvaćeno kao odustajanje, te da neigranje nije niti smije biti prihvaćeno kao razočaranje.

"U očekivanju susreta 2021. privremeno razdvojeni da bismo opet bili zajedno, bliži za želju što skorijeg susreta, sad više nego ikad prije treba da ostanemo odgovorni i budemo solidarni. Možda je dobar momenat da se podsjetimo da je moto Fudbal frendsa od samog osnivanja 2005. bio - Vjerujem da u životu nema samo pobjeda i poraza, da postoji i disanje, gledanje i slušanje i riječ, i ljubav, i prijateljstvo, i običan život koji zavisi samo od nas", navodi se u saopštenju Asocijacije "Fudbal frends".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana