“Konjuh” iz Živinica pobjednik turnira “Mika 2021”

Srna
“Konjuh” iz Živinica pobjednik turnira “Mika 2021”

PRNjAVOR - Rukometni klub /RK/ “Konjuh” iz Živinica pobjednik je dvodnevnog 7. Međunarodnog rukometnog turnira “Mika 2021”, održanog u Prnjavoru.

Rukometaši iz Živinica u kategoriji kadeta juče su savladali domaćina turnira RK “Sloga” Prnjavor sa 23:16, a večeras su u kategoriji pionira bili bolji od RK “Bijeljina” 21:17.

Trener RK “Konjuh” Mirko Marčeta u izjavi Srni rekao je da je organizacija turnira bila vrhunska, a sve odigrane utakmice odlične.

“Prezadovoljni samo učinkom, naš Alen Hadžić je proglašen za najboljeg igrača turnira, pred njim je sjajna budućnost. Naravno očekujemo da kroz naredna takmičenja budemo još bolji, ali i da od naših dječaka napravimo prvo dobre ljude, a onda i igrače”, rekao je Marčeta.

Predsjednik Organizacionog odbora turnira Vlado Šljivić rekao je Srni da je juče u kategoriji kadeti 2005. i 2006. godište nastupilo 12 ekipa iz tri zemlje, a da su se danas na parketu borili pioniri iz devet klubova u uzrastu 2007. i 2008. godište.

Šljivić je naglasio da je turnir bio jak i kvalitetan, kao i da je zadovoljan prikazanom igrom domaće ekipe “Sloga” koji su juče osvojili srebro, a danas u borbi za medalju izgubili od ekipe Cazina.

On je zahvalio svim klubovima koji su učestvovali na memorijalu “Mika 2021” i opštini Prnjavor, kao generalnom pokrovitelju ove sportske manifestacije.

Igrač RK “Sloga” Prnjavor Luka Vračević koji je proglašen za najboljeg strijelca izjavio je da mu je to podsticaj za dalji rad i napredak, a da mu je želja u budućnosti zaigrati za neki veći klub.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana