Kondić: Za nastup Borca na međunarodnoj sceni neophodna finansijska podrška institucija

GS
Kondić: Za nastup Borca na međunarodnoj sceni neophodna finansijska podrška institucija

BANjA LUKA - Osvajanjem titule šampiona, RK Borac m:tel ponovo je stekao priliku da predstavlja BiH u evropskim takmičenjima, ali i u regionalnoj SEHA ligi.

Ali učešće u evropskim i regionalnim takmičenjima je dovedeno u pitanje zbog finansijske situacije u kojoj se našao klub, navodi Saša Kondić, predsjednik kluba.

“Da bismo odredili smjernice djelovanja za narednu sezonu, konkretno, da li ćemo predstavljati naš grad, Republiku Srpsku i BiH na međunarodnoj sceni, potrebno je da se nadležne institucije, Grad Banjaluka, Vlada i Kabinet Predsjednika Republike Srpske, Savjet ministara BiH, oglase i definišu mjere finasijske podrške” rekao je Kondić.

Prema njegovim riječima, trenutno, Grad Banja Luka duguje uplate za drugi i treći kvartal. Kada bi to bilo regulisano, RK Borac bi isplatio zaostale plate igračima.

“ Takođe, još uvijek čekamo dogovorenu podršku srpskog člana Predsjedništva BiH, Milorada Dodika, sa kojim su članovi Uprave krajem maja razgovarali upravo na temu podrške za učešće u SEHA ligi” precizira Kondić.

On dodaje da je rješenje za problem kluba, ali i domaćeg sporta uopšte, sistemska podrška nadležnih institucija sa jasno preciziranim mjerama.

“ Nažalost, došli smo u situaciju u kojoj više ne možemo čekati, već su nam rješenja potrebna u najkraćem mogućem roku. Ukoliko podrška izostane, RK Borac m:tel neće biti u situaciji da zauzme mjesto u međunarodnim takmičenjima, koje je svojim rezultatima zaslužio” zaključuje Kondić.

(Banjaluka.net)

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana