Kompanija “m:tel” podržala talentovanog tenisera Marka Maksimovića: Prijatelj šampiona

Dejan Marić
Kompanija “m:tel” podržala talentovanog tenisera Marka Maksimovića: Prijatelj šampiona

BANjALUKA - Kompanija”m:tel” podržala je dobojskog tenisera Marka Maksimovića u njegovim nastojanjima da fantastične rezultate u mlađim kategorijama uskoro ponovi i kao profesionalac.

Mladi as nedavno je razgalio naša srca pošto je u velikom stilu pokorio glamurozni Monte Karlo. Maksimović je na masters u Kneževini otišao sa jasnim ciljem da osvoji trofej. Držao je časove tenisa rivalima starijim godinu dana, a poslije šampionskog poena mogao je samo da ponovi onu Cezarovu: “Dođoh, vidjeh, pobijedih”.

Marko je nakon uspjeha u Monaku nagrađen u svom gradu, finansijski su ga podržali i Vlada Republike Srpske, te kabinet predsjednice Željke Cvijanović i vlasti Doboja, a sada i “m:tel”, društveno odgovorna kompanija koja je još jednom potvrdila da je prijatelj šampiona.

- Kada sam videla Marka na prijemu kod predsednice Cvijanović, te čula poziv da društveno odgovorne kompanije pomognu, istog trenutka sam reagovala. I do sada smo podržavali sportske klubove, kulturne manifestacije, ali nije bilo podrške mladim, za javnost nepoznatim talentima. Drago mi je da su i grad Doboj i Vlada RS, a sada i “m:tel” prepoznali potencijal. Svi zajedno možemo mu pomoći da stigne do šampionskih titula. Marko, Novaku Đokoviću sponzor je bio “Telekom Srbija”, tebi je “m:tel”. Dobro došao u tim koji pobeđuje, to je sve što ću ti reći i kao direktorica i majka. Sine, drago mi je što te imamo među nama - izjavila je generalni direktor “m:tela” Jelena Trivan.

Ona je potom dodala da se konkretna podrška mladom teniseru ogleda u potpisu sponzorskog ugovora.

- Tim okupljen oko Marka procenio je koliko mu je sredstava potrebno da se pripremi za narednu sezonu i ode na najznačajnije turnire. Podelili smo te troškove u trouglu Vlada Srpske, grad Doboj i “m:tel”, a naša pomoć biće 20.000 maraka. Podrazumeva se, naravno, da, ukoliko Marku zatreba dodatna finansijska pomoć, njegov prijatelj “m:tel” će biti uz njega - kazala je ona.

Trivanova je iskoristila ovu priliku da se prvi put obrati javnosti Republike Srpske od kada je preuzela funkciju.

- Čekala sam pravi trenutak da iskažem svoju viziju “m:tela”. I ovaj dan je prava slika te vizije. Naša kompanija nema svrhu samo da ubire profit, nego da to što zaradi i vrati narodu i državi. Naše prisustvo, kao investicije Srbije, treba da oseti svaki ovdašnji građanin, da zna da nije sam, da je “m:tel” njegov prijatelj. Marko jeste mlad, može da mi bude dete, i njemu u ovom trenutku možemo pomoći da dosegne zvezde. Ne smemo da ga ignorišemo - zaključila je Trivanova.

Pored finansijske pomoći, Marko Maksimović je od “m:tela” dobio i mobilni telefon “ajfon 13”. Za uzvrat se potpisao na tenisku lopticu koja bi, po riječima Trivanove, uskoro mogla da vrijedi milione.

- Hvala “m:telu” na pomoći koja će mi značiti u daljoj teniskoj karijeri. Hvala i svima koji su me podržavali, mom gradu i mom klubu. Veliko je zadovoljstvo što sam osvojio masters u Monte Karlu, najjači u konkurenciji igrača do 16 godina u Evropi. Bilo je to fantastično iskustvo - otkrio je petnaestogodišnji teniser.

Markov otac Rastko je poručio da porodica Maksimović duguje veliku zahvalnost gospođi Trivan i “m:telu” jer su znali da prepoznaju trenutak u kojem je za njih postalo veliko opterećenje ispratiti Markov put.

- Možda se u nekim trenucima nije vidjelo svjetlo na kraju tunela. Ipak, uz božiju pomoć i podršku svih pronašli smo taj put. Ovo je najiskrenija sportska priča u Doboju, a neskromno ću reći i šire. Hvala gradu Doboju, Vladi Srpske, predsjednici Željki Cvijanović, klubu šampiona koji se zove “m:tel”. Vjerujem da će, kada se udruže dva šampiona, rezultat biti još bolji. Na kraju, moram da istaknem da je nama u porodici mir davala i iskrena podrška Markovih navijača, drugova i drugarica, trenera, nastavnika, čitave okoline. Ovo nije samo Markov uspjeh, već uspjeh svih onih koji su uz njega u ovih deset godina - zaključio je Maksimović.

Profesionalac

Trener Denis Spahić otkrio je da je već poslije prvog treninga sa Markom shvatio da se radi o talentu koji ima ogroman potencijal.

- Sa 10 godina bio je  šampion države, sa 12 počeo da osvaja turnire. Njegovom ocu davno sam rekao da se radi o jednom od najboljih igrača na svijetu. Naravno, nije mi vjerovao. Radili smo naporno, istrajali, čak sam ga nekad morao slati kući. Sljedeće godine pokušaćemo da pređemo na profesionalni nivo. Marko na dubl ATP listi ima dva boda, nadam se da će uskoro imati i kao singl igrač - optimista je Spahić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana