Koljić još skuplji poslije dva gola

Siniša Kotaraš
Koljić još skuplji poslije dva gola

Banjaluka - Fudbaleri Krupe sjajno su ušli u novu sezonu, u potpunosti nadigravši nemoćni Čelik sa 3:1. Ekipa koju od ovog ljeta sa klupe predvodi Branislav Krunić osvojila je tri startna boda, koja će im mnogo značiti u nastavku prvenstva.

Naravno, strateg Krupe je blistao od sreće nakon trijumfa u svom debitantskom nastupu.

- Prezadovoljan sam otvaranjem sezone i prvom pobjedom kao trener u najvišem rangu. Start je prvenstva i nismo znali šta nas čeka. Srećom, dobro smo otvorili utakmicu i postigli dva brza pogotka. Čelik je kaznio jednu našu neopreznost, ali smo uspjeli da se vratimo, a onda u drugom poluvremenu i da definitivno zaključimo utakmicu - naglasio je Krunić.

Junak trijumfa bio je povratnik iz Poljske Elvir Koljić, koji je sa dva pogotka potopio anemične goste iz Zenice.

- Zaslužili smo pobjedu jer smo bili bolji, stvorili više šansi i postigli tri pogotka. Na najbolji način smo ušli u novu sezonu, u kojoj želimo da na kraju budemo u sredini tabele - istakao je Koljić.

Dva pogotka domaćin je postigao nakon prekida, a jedan iz kontranapada i to su dva segmenta u kojima bi Krupljani trabalo da budu najjači.

- Istina, nemamo više Aleksandra Vukotića, ali imamo dosta visokih igrača i dobrih skakača. Nismo te prekide nešto posebno uvježbavali, jer to jedna ekipa ili ima ili nema. Više smo radili na posjedu lopte, kvalitetnom građenju pozicija i stvaranju šansi. Kontre su, opet, nešto što dolazi iz trenutnog razvoja situacije i u toj tranziciji smo dosta dobri - pojasnio je Koljić.

Pristalice Krupe su se pomalo i pribojavale ove utakmice, jer je u ekipi dosta novih igrača, a stigao je i novi šef stručnog štaba, ali su ih oni demantovali na terenu.

- Možda je neko očekivao da se nećemo uklopiti sa novim trenerom, ali smo od starta ostvarili pravu saradnju. Krunić je bio vrhunski igrač, “zna loptu”, ali zna, što je najvažnije i kako da to prenese na teren. Ovo je tek početak, vremenom će to, siguran sam, biti još bolje - tvrdi prvi strijelac Krupe.

Svakako da će dva pogotka u mreži Čelika ponovo izbaciti u prvi plan njegov eventualni transfer, ali on sam ne potencira novi odlazak.

- Šta da kažem, ponuda ima, čak sam i u nekim pregovorima, ali još nema ništa konkretno. Uostalom, prelazni rok je dug, a ja trenutno čvrsto stojim na zemlji, igrač sam Krupe i razmišljam samo o narednoj utakmici - zaključio je Koljić.

Potpisao Ivan Crnov

Na dan utakmice da Čelikom ekipa Krupe je postala jača za jedno provjereno premijerligaško ime. Naime, za tim iz Krupe na Vrbasu potpisao je iskusni Ivan Crnov.

- Dogovorili smo saradnju na godinu, uz mogućnost produžetka. On je veliko pojačanje za naš mladi tim i sigurno je da će nam uveliko pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve - potvrdio je predsjednik Krupe Draško Ilić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana