Klubovi poslali žalbe Takmičarskoj komisiji KS BiH: Trojac ne odustaje od poništavanja odluke

G.S.
Klubovi poslali žalbe Takmičarskoj komisiji KS BiH: Trojac ne odustaje od poništavanja odluke

BANjALUKA - Tri kluba koja nisu nastupila na Fajnal foru Lige za prvaka BiH podnijela su žalbe Košarkaškom savezu BiH u vezi sa njihovim izbacivanjem iz takmičenja.

Igokea, Borac i Spars nastavljaju pravnu bitku sa KS BiH nakon odluke komesara takmičenja Nadira Koredžije da zbog nepojavljivanja na završnom turniru budu kažnjeni sa po 3000 maraka te izbačeni u niži rang. Želja pomenute trojke je da Fajnal for bude poništen te da plasman ekipa na tabeli nakon deset kola Lige za prvaka bude proglašen konačnim. To bi značilo da je Igokea novi šampion, a ne Široki kojem je generalni sekretar Amer Čolan dodijelio pehar, a košarkašima medalje. Na osnovu toga, ekipa iz Aleksandrovca bila bi učesnik ABA lige (mada ona ima zagarantovan nastup), a drugoplasirani Banjalučani i trećeplasirane Sarajlije ponovo bi igrali Drugu ABA ligu dok bi Široki čekao eventualnu specijalnu pozivnicu za nastup u drugom razredu regionalnog takmičenja za koju bi morao da izdvoji 50000 evra.

Žalbe su proslijeđene Takmičarskoj komisiji koja će imati produženi rok za vijećanje zbog specifičnosti situacije, ali bi do četvrtka trebalo da pošalje svoje stavove Upravnom odboru KS BiH. Nakon toga generalni sekretar trebalo bi da zakaže sastanak članova UO koji će donijeti konačnu odluku u vezi sa svim trenutnim problemima ili nedoumicama. Članovi Takmičarske komisije KS BiH su Nermin Kasumović, Miodrag Vujović i Darko Frganja.

Inače, danas ističe rok za prijavu ekipa za nastup u takmičenjima pod okriljem FIBA, ali to je samo prvi krug jer prvenstva nisu završena u nekoliko evropskih zemalja. Igokea je u debitantskom nastupu prošle sezone ostvarila veliki uspjeh i bila jedina ekipa koja je iz kvalifikacija stigla do top 16 faze te joj je malo nedostajalo da izbori nastup na Fajnal ejtu. U taboru Aleksandrovčana raspoloženi su za novi nastup u renomiranom takmičenju kojeg bi izabrali prije Evrokupa u kojem su stekli pravo nastupa plasmanom u polufinale plej-ofa ABA lige.

Učinak

Takmičenje u Ligi za prvaka Igokea je završila sa svih deset pobjeda i koš razlikom +188, Borac je imao skor 7-3 (+60), Spars 5-5 (-19), Široki 3-7 (-52), Leotar 3-7 (-78) i Čelik 2-8 (-99).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana