KK Bratunac u velikim finansijskim problemima: Elita ostaje san, realnost Prva liga

Milan Zubović
KK Bratunac u velikim finansijskim problemima: Elita ostaje san, realnost Prva liga

BRATUNAC - Crni oblaci nadvili su se nad Košarkaškim klubom Bratunac i skoro sigurno ekipa sa istoka Republike Srpske iduće sezone neće započeti takmičenje u Ligi BiH, već u Prvoj ligi RS.

Razlog je jednostavan - nedostatak finansija pa će biti prekinuta lijepa priča započeta još prije tri godine, kada su Bratunčani prvi put postali šampioni Srpske, a potom tri sezone nastupali u elitnom rangu. Loša situacija bacila je ružnu sjenu na sve dobro što je do sada urađeno, a na pomolu je isplata dugovanja košarkašima iz prošle sezone.

- Imali smo korektan sastanak sa načelnikom opštine Bratunac Srđanom Rankićem i sve je proteklo u pomirljivom tonu. Pokazali smo dobru volju da riješimo potraživanja igrača kojima smo ostali dužni dvije plate, ali ne bih da iznosim tačan broj jer se o tome mnogo pričalo proteklih sedmica. U pitanju je veliki iznos pa se nadamo da će se oni odreći jednog dijela kako niko ne bi ostao uskraćen. Čuo sam se sa igračima i nadam se pozitivnim odgovorima. Nakon toga ćemo vidjeti u kom smjeru ćemo djelovati - rekao je sportski direktor kluba Dane Dragičević.

Iako su na terenu prošle sezone izborili opstanak, selidba u niži rang je uslovljena finansijama jer neće biti u stanju da ispoštuju obaveze te da sklope konkurentan tim.

- Iskreno, jako mala šansa je da ostanemo u Ligi BiH, tako da ćemo vjerovatno igrati u Prvoj ligi Srpske. Iz budžeta opštine predviđeno je 210.000 maraka sportskim kolektivima, s tim što nijedan klub ne može dobiti više od 50.000, a čak i to je malo da bismo igrali u Prvoj ligi RS, tako da nas očekuje velika borba za sponzore kako bismo nastavili sa kvalitetnim radom - kazao je Dragičević.

Koji kurs će klub zauzeti u narednom periodu, biće poznato nakon sjednice Skupštine kojoj ističe četvorogodišnji mandat i sastav nove trebalo bi da bude poznat tokom juna.

- Pokušaćemo do skupštine da zatvorimo dugovanja i riješimo goruće probleme kojih, nažalost, ima mnogo. Bitno je da su se spustile tenzije posljednjih dana i da zajednički pokušavamo naći najbolje rješenje u ovom trenutku te da ispravimo lošu sliku koja je stvorena u javnosti posljednjim neslavnim događajima - dodao je Dragičević.

Radić

Trener Ognjen Radić vodio je ekipu tokom sve tri sezone u Ligi BiH, a sada i on čeka rasplet situacije.

- Sačekaću da bude održana skupština kluba da vidim ko će biti novi predsjednik i sportski direktor pa ću s njima razgovarati u vezi s mojim daljim angažmanom. Neću da žurim iako ima nekih ponuda. Neće mi biti problem da vodim ekipu u Prvoj ligi Republike Srpske, ali u slučaju ponude iz Lige BiH, mogao bih da je prihvatim. Ipak, o tom potom jer ima dovoljno vremena do tada, a i sezona još nije završena - istakao je Radić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana