Kik-bokser iz Gacka cilja pojas pred svojom publikom

Miloš Vasiljević
Kik-bokser iz Gacka cilja pojas pred svojom publikom

Gacko - Kik-bokser Tigra iz Gacka Milan Babić pokušaće da se domogne titule evropskog šampiona u kategoriji K1, a meč protiv aktuelnog prvaka Nemanje Pantelića iz Jagodine zakazan je za 1. septembar u Gacku.

Svjestan da je ovo prilika koja se nudi jednom u životu, Babić već duži period trenira dva puta dnevno i vjeruje da će biti potpuno spreman kako bi pred svojim sugrađanima osvojio pojas. Već sada je jasno da će sportska dvorana u Gacku biti premala da primi sve koji žele da podrže svog sugrađanina. Zato on ništa ne prepušta slučaju.

- Forma je već na vrhunskom nivou. Da je meč sutra, bio bih spreman, odlično radimo, tempiramo i želim da osvojim ovaj pojas. Neće biti nimalo lako, ja sam ipak izazivač, a Pantelić ima pojas. Ipak, želim da obradujem sve u Gacku, prvenstveno svoju porodicu, trenera i prijatelje. Ovo je vrhunac moje karijere, ne pruža se svaki dan prilika da se borite za evropskog šampiona - rekao je Babić.

Njegov trener Veselin Đuričić ističe da pripreme idu željenim tokom. On je ujedno i jedan od glavnih za pripremanje cjelokupnog spektakla jer će, osim Babićeve borbe, koja je vrhunac večeri, biti održano još pet uvodnih borbi.

- Biće to veličanstven spektakl, teško ponovljiv u skorijoj budućnosti. Pripreme teku upravo onako kako mi želimo, mali je problem što nemamo veliki broj kvalitetnih sparing-partnera, ali sve to nadomještamo željom i velikim brojem prijatelja iz okruženja - kazao je Đuričić.

On se iskreno nada da će Gacko prvi put dobiti profesionalnog prvaka Evrope, što bi bila velika satisfakcija za klub koji ima dobre rezultate i ne baš tako idealne uslove za rad.

- Mnogi klubovi u Srpskoj i BiH imaju bolje uslove, da ne pričamo o Evropi. Ipak, ne žalimo se, nikada ne tražimo alibi, razmišljamo samo o tituli. Moje srce i srca blizu deset hiljada Gačana biće veliko kao Rusija ako Milan pobijedi jer je riječ o izuzetnom čovjeku i velikom profesionalcu - kazao je Đuričić

Godina uspjeha

Za Milana Babića je ovo najuspješnija sezona u karijeri. U junu se okitio šampionskom titulom prvaka Balkana u lou kik kategoriji do 75 kilograma, a prije toga postao je  šampion BiH, i to osmi put u nizu. Međutim, najveći izazovi tek slijede jer, poslije borbe u Gacku za evropskog šampiona, u oktobru ga očekuje Evropsko amatersko prvenstvo u Slovačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana