Kapiten Borca Draško Knežević i dalje predvodi ekipu

Milan Zubović
Kapiten Borca Draško Knežević i dalje predvodi ekipu

BANjALUKA - Kapiten košarkaša Borca Draško Knežević i naredne godine predvodiće ekipu koja će nastupati u Drugoj ABA ligi i Ligi BiH.

Njegov ostanak velika je stvar za banjalučki tim, koji će doživjeti totalnu rekonstrukciju u odnosu na prošlu sezonu, a pored njega ostanak je potvrdio trener Dragan Nikolić, kojem će i dalje pomagati Nemanja Tomić.

- Već prije mjesec sam se dogovorio sa upravom kluba u vezi sa nastavkom saradnje, tako da ostajem i naredne sezone. Ostalo je samo zvanično da potpišemo ugovor, ali imam puno povjerenje u njih, posebno u predsjednika Milana Đajića tako da ne brinem - kratko je prokomentarisao Knežević odluku o ostanku.

Pored njega, načelan dogovor postignut je i sa Srđanom Kočićem, Nemanja Reljić ima ugovor, dok bi u ekipi trebalo da ostanu Džonatan Dejvis i Tavarijus Šajn koji se oporavio od povrede Ahilove tetive, mada ih čekaju razgovori sa rukovodstvom.

Nove angažmane već su pronašli Božo Đumić (Hercegovac Gajdobra), Nikola Tanasković (Igokea), Miljan Marković i David Maran (Mladost, Mrkonjić Grad) dok nije realno očekivati da ostane Hejden Lesko, kao ni Đorđe Simeunović koji ima želju da se okuša u višem rangu regionalnog takmičenja. Pored njega pod znakom pitanja je status Aleksandra Radukića, Aljoše Jankovića i Mirka Ljuboje.

Evidentno je da će biti mnogo dolazaka u Banjaluku do sredine avgusta kada bi trebalo da počnu pripreme za novu sezonu, koja će najvjerovatnije biti igrana po sistemu balon turnira, kao što je bio slučaj prethodne koji se pokazao kao pun pogodak. Prema nezvaničnim najavama, Druga ABA liga brojaće 16 ekipa što je za dva više u odnosu na prošlu sezonu i bila bi igrana tri turnira po pet kola. Nakon toga bi uslijedilo četvrtfinale, polufinale i finale, a u ovoj fazi bile bi igrane dvije utakmice baš kao što je to bio slučaj prošle sezone, čime bi bili smanjeni troškovi putovanja svim klubovima koji bi imali mnogo više vremena za nastupe u domaćim šampionatima i ne bi gubili mnogo vremena na putovanjima.

Učinak

Ligaški dio takmičenja u svojoj debitantskoj sezoni Borac je završio kao treći na tabeli sa devet pobjeda i četiri poraza. Banjalučani su eliminisani u četvrtfinalu plej-ofa nakon poraza u drugoj utakmici od Podgorice rezultatom 65:77, iako su prvu riješili u svoju korist sa 90:86. presudan je bio koš količnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana