Kajkut na iskustvo donio slavlje Borcu

Siniša Kotaraš
Kajkut na iskustvo donio slavlje Borcu

Bijeljina - Srpski derbi četvrtog kola Premijer lige pripao je gostima iz Banjaluke, koji su u Bijeljini, nakon rezultatskog preokreta, slavili sa 2:1. Utakmica je odigrana u krajnje teškim uslovima, po velikoj vrućini i izuzetno teškom, neravnom i tvrdom terenu, ali je duel starih rivala ipak zaslužio prolaznu ocjenu.

Domaćin je poveo već u četvrtom minutu golom Dejana Maksimovića iz jedanaesterca, a potom vješto sačuvao prednost do kraja poluvremena. Početkom drugog dijela igre Banjalučani stižu do izjednačenja, takođe sa “bijele tačke”, sa koje je bio precizan kapiten Stojan Vranješ, a onda, u drugom minutu sudijske nadoknade, Borac postiže pobjedonosni pogodak. Strijelac je bio “rezervista”, iskusni Saša Kajkut, za veliko oduševljenje oko 150 najvatrenijih navijača svog tima.

- Imao sam osjećaj da će vraćena lopta biti “kratka”, nastavio sam da trčim, stigao do nje prije golmana i postigao prvi pogodak ove sezone, nadam se ne i zadnji. Dobio sam tom prilikom jak udarac u glavu, razbijena mi je arkada i stavljene su mi u bijeljinskoj bolnici četiri kopče, a definitivnu težinu povrede znaću nakon kontrole u Banjaluci. Naravno, volio bih da igram više, ali dok god je to u korist tima i dobrih rezultata, nema problema. Shvatam svoju ulogu da kao iskusan igrač uđem u nastavku i napravim nešto poput ovog gola u Bijeljini. Ovaj pogodak je za naše navijače, koji su nam svih 90 minuta pružali veliku podršku - poručio je Kajkut. 

Trener Banjalučana Branislav Krunić nije krio zadovoljstvo prvom gostujućom pobjedom, značajnom radi samopouzdanja njegove još neuigrane ekipe.

- Mislim da smo zasluženo pobijedili i da je očigledno da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje. Dokazali smo sebi da možemo napraviti preokret na gostovanju protiv kvalitetnog protivnika i to nam je veliki stimulans za nastavak prvenstva - rekao je Krunić.

Naravno, u taboru Radnika potpuno drugačije raspoloženje, pogotovo što se odavno nije desilo da na svom terenu ispuste stečenu prednost.

- Mislim da nismo zaslužili poraz i da bi neriješen ishod bio najrealniji. Kako smo igrali, vjerujem kako, da nije bilo penala, Borac ne bi dao gol do kraja utakmice jer sam siguran da se ni ona greška u nadoknadi ne bi dogodila. Jednostavno, kada već nismo iskoristili svoje prilike, onda smo omogućili rivalu da nas pobijedi - istakao je trener Radnika Mladen Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana