Juniori Igokee rasterećeni spremaju iznenađenje

Milan Zubović
Juniori Igokee rasterećeni spremaju iznenađenje

Laktaši - Juniori Igokee biće na ispitu generacije idućeg vikenda, kada će u Slavonskom Brodu biti održan završni turnir ABA lige.

Protivnik u polufinalu biće im Crvena zvezda, koja je prošle sezone zauzela drugo mjesto, dok je mlada ekipa iz Aleksandrovca bila treća. Sa mnogo promjena u timu, u odnosu na prošlu sezonu, Igokea će pokušati da napravi dobar rezultat, dok je trener Aleksandar Ćikić svjestan da ih očekuje izuzetno težak zadatak.

- Naš cilj je uvijek korak naprijed, pa je tako i sada, ali smo svjesni da će to biti veoma teško. Samo učešće na završnom turniru za nas je veliki uspjeh i njime smo ostvarili prvi cilj, tako da smo sada dosta opušteniji. Nemamo rezultatski imperativ i psihološki rasterećeni idemo da igramo najbolje što možemo i priredimo iznenađenje. Žrijeb nam je dodijelio teškog protivnika, možda i najtežeg, koji je kvalifikacije u Zadru završio bez poraza, ali vjerujem u energiju i želju svojih momaka da se pokažu u najboljem svjetlu - izjavio je Ćikić.

Od prošlosezonskog tima, koji je sa klupe vodio Žarko Milaković, ostala su samo dva igrača - Dejan Petković i Marko Sekulić, dok su ostali izašli iz godišta. Njima je priključen Dalibor Ilić, koji je sezonu odigrao u seniorskom timu.

- U odnosu na prošlu godinu imamo nov tim i samo dvojica su osjetila kako je biti učesnik završnog turnira, dok će ostatku igrača ovo biti novo iskustvo. Sa Ilićem u ekipi naše šanse su daleko veće, jer je on mnogo toga dobrog pokazao u svojoj prvoj seniorskoj sezoni. Pošto smo prije desetak dana završili takmičenje u Prvoj ligi Republike Srpske, koristimo ove dane da se on privikne na ekipu i ekipa na njega. I pored toga što se poznaju, mnogo toga treba da legne u igri, mada ćemo biti spremni za iskušenja koja nas očekuju - kazao je Ćikić.

Igranje u Prvoj ligi RS za njegove momke bilo je dragocjeno iskustvo, jer su se borili protiv mnogo starijih igrača od sebe.

- Ideja je da igranje u Prvoj ligi bude dio našeg razvojnog programa, gdje nemamo opterećenje rezultatom i plasmanom, već da igramo protiv  čvrstih ekipa, što će ovim momcima značiti kada budu prelazili u seniorsku konkurenciju. Završni turnir donijeće novi vjetar u leđa svim mojim igračima i biće to prilika da iskuse igranje sa najboljim vršnjacima iz regiona - naglasio je Ćikić.

Gradski rivali

U drugom polufinalu sastaće se zagrebački klubovi Cedevita i Cibona, a Mega, koja je slavila na premijernom izdanju završnice juniorske ABA lige, neće nastupiti, jer ju je Igokea eliminisala na kvalifikacionom turniru u Baru početkom prošlog decembra. Finale i utakmica za treće mjesto na rasporedu su u nedjelju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana