Jedan trijumf mijenja sve

Dušan Repija
Jedan trijumf mijenja sve

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee nisu iskoristili nešto lakši raspored u prethodna dva kola ABA lige, a šansu za popravni i drugu pobjedu imaju danas (17) u Zagrebu protiv Cibone.

Činjenica je da su “vukovi” trenutno u mnogo boljoj formi jer imaju tri pobjede u nizu, ali je Igokea projektovana da ovakve rivale dobija kod kuće, ali i na strani. Minimalni porazi od Krke i Mega Bemaksa razljutili su trenera Dragana Bajića, koji je svjestan da njegovi igrači nisu davali koliko mogu.

Reakciju su pokazali ubjedljivom pobjedom protiv Zrinjskog u Ligi BiH, ali se čeka jedna dobra partija na Jadranu koja može sve da pokrene. Bajić je svjestan da je momentum na strani ekipe iz Zagreba.

- Cibona u ovom momentu spada u red ekipa koje igraju najbolju košarku. Vidi se kontinuitet u radu, igraju sjajno u oba smjera. Odlično sarađuju spoljna i unutrašnja linija, imaju brz protok lopte. Nećemo se predavati, pokušaću da dam maksimum da probudim ovaj tim. Iako nam je rotacija sužena, volio bih da se energija koju daju mladi igrači prenese i na ostatak tima. Nadam se da ćemo se skupiti i početi seriju pobjeda - rekao je Bajić.

On ponovo neće moći da računa na Marka Tomasa, a pod znakom pitanja je nastup Majka Grina. Ukoliko Amerikanac ne bude spreman, organizacija bi ponovo mogla da bude problem. Bajić je najavio da će veću ulogu dobiti Darko Talić koji je to zaslužio igrama u prvenstvu, a tu je i Vaidas Kariniauskas. U pomoć može da priskoči i jedan od najstandardnijih Kinan Evans.

- Očekuje nas teška utakmica protiv tima koji je u odličnoj formi, imaju tri vezane pobjede, kvalitetne visoke igrače, dobre šutere i neće nam biti lako. Naša energija mora da bude na nivou, moramo dobro da uđemo u utakmicu i u tom slučaju mislim da možemo stići do pobjede - rekao je Evans.

Parovi desetog kola ABA lige, danas: Cibona - Igokea (17), Mega Bemaks - Partizan (20). Subota: Budućnost - Cedevita Olimpija (18), Krka - Mornar (20). Nedjelja: Crvena zvezda - FMP (18). Ponedjeljak: Primorska - Zadar(18).
 

STATISTIKA

9         utakmice       9
15,3     minuti       31,1
13,4      poeni       15,8
3,5      skokovi       4,3
0,4    asistencije  2,3
14,4     indeks       14

SKOR
7    9

U ZAGREBU
4:4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana