Istorija: Prva pobjeda Radnika u Evropi

Dušan Repija
Istorija: Prva pobjeda Radnika u Evropi

BANjALUKA - Fudbaleri Radnika ispisali su najljepšu stranicu istorije kluba, ali i jednu od najljepših fudbala Republike Sprske, jer su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope savladali Spartak iz Trnave sa 2:0.

Steijelac prvog gola za Bijeljince u evropskim utakmicama bio je Nedim Mekić, dok je pobjedu potvrio kapiten Velibor Đurić. Ovakvim raspletom “plavi” imaju velike sanse da za sedam dana u Slovačkoj naprave još jedan korak i plasiraju se u drugo kolo kvalifikacija.

Radnik je prvi put igrao u Evropi prije tri godine kada je morao da čestita bugarskom Beroeu (0:0, 0:2), ali su momci Mladena Žižovića sada pokazali mnogo zreliju igru.

Nakon drugog pogotka prepustili su inicijativu gostima i imali još nekoliko šansi za treći gol iz kontranapada, ali sigurno su prezadovoljni i ovim rezultatom.

Spartak je prošle godine namučio Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa se kasnije dokopao grupne faze LE u kojoj je osvojio sedam bodova u konkurenciji zagrebačkog Dinama, Fenerbahčea i Anderlehta.

Utoliko je ova pobjeda Radnika veća, a šanse za prolaz u drugu poslije prvih 90 minuta postale realne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana