Ilićeva tri godine u Budućnosti

Siniša Kotaraš
Ilićeva tri godine u Budućnosti

Kozarska Dubica - Najbolja rukometašica Republike Srpske Jovana Ilić nastupaće naredne sezone za podgoričku Budućnost, jedan od najboljih klubova Evrope.

Mlada rukometašica kojoj se predviđa blistava karijera u samo nekoliko dana čula je dobru i lošu vijest. Naime, ona je u posljednjem kolu Premijer lige povrijedila koljeno, pa je prekjuče podvrgnuta operaciju u Zagrebu, ali ni to nije bila prepreka Podgoričanima da je dovedu u svoje redove i potpišu s njom ugovor na tri godine. Ilićeva će kompletan postoperativni period provesti u Podgorici, a procjene ljekara govore da bi na teren trebalo da se vratiti za šest mjeseci.

- Nakon oporavka treniraće sa prvim timom, a igrati za drugu ekipu Budućnosti i kroz te nastupe pokušati da se što prije nametne stručnom štabu. Od malih nogu vjeruje u sebe, trenira rukomet od sedmog razreda i kako kaže, uopšte se ne plaši odlaska u novu sredinu i činjenicu da će svlačionicu dijeliti sa nekim od najboljih rukometašica svijeta. Imaće priliku da radi sa vrhunskim stručnjakom Draganom Adžićem i vjerujem da će se izboriti za svoj status  - rekao je njen dosadašnji trener Boris Suvajac.

Bilo je samo pitanje vremena kada će sedamnaestogodišnja rukometašica preći u mnogo veću sredinu, s obzirom na to da se već nekoliko sezona poigravala sa protivničkim odbranama i postizala više od deset golova prosječno.

- Uz formiranje tima za narednu sezonu, Ženski rukometni klub Budućnost razmišlja i o budućnosti i angažovanju igračica koje su najveći talenti u svojim uzrastima - navodi se u saopštenju podgoričkog kluba.

Budućnost je prethodno već dovela pet velikih pojačanja koja garantuju napad na sam evropski vrh na kojem je posljednji put bila 2015. godine.  Dres najboljeg ženskog rukometnog kluba u regionu nosiće crnogorske reprezentativke Jovanka Radičević i Majda Mehmedović, Slovenka Barbara Lazović Varlec, reprezentativka Srbije Sanja Vujović te Norvežanka Emili Stang Sando.

Ilićeva je dobila nagradu za najperspektivniju sportistkinju BiH, stipendista je ministarstva, porodice omladine i sporta RS, a proglašena je i za najbolju sportistkinju Kozarske Dubice.

Reprezentacija

Jovana Ilić je član reprezentacije BiH do 18 godina, a kako saznajemo, dobila je ponudu da od sada nastupa za Crnu Goru. Ipak, odluka je isključivo na njoj, jer prelazak u Budućnost nije bio uslovljen promjenom sportskog državljanstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana