Igrači Zvijezde 09 sa velikim ambicijama počeli pripreme: Pokušaćemo prestići Rudar Prijedor

Darko Pašagić
Igrači Zvijezde 09 sa velikim ambicijama počeli pripreme: Pokušaćemo prestići Rudar Prijedor

BIJELjINA - Šef stručnog štaba Zvijezde 09 Mladen Obrenović, čiji su puleni počeli sa pripremama za nastavak sezone, naglasio je da prioritetan cilj u nastavku sezone Prve lige Republike Srpske neće biti juriš na prvo mjesto, ali da će ipak pokušati prestići vodeći Rudar Prijedor.

Prvi dio sezone prvoligaš iz etno-sela Stanišići završio je na drugom mjestu sa 28 bodova, četiri manje od Prijedorčana.

- Uvijek gledamo ispred sebe. Nećemo braniti drugo mjesto, nego ćemo pokušati da stignemo prvoplasirani Rudar Prijedor. Još kada sam preuzimao ulogu šefa stručnog štaba rekao sam da nam je cilj razvoj mladih igrača. Na tome se zasniva klub, a treba imati u vidu i da su naši juniori jesenji prvaci BiH. To nam daje dodatno obavezu u prvom timu da razvijamo mlade igrače, ali naše ambicije su uvijek da budemo u vrhu fudbala Srpske - jasan je strateg ekipe iz etno-sela Stanišići.

U odnosu na prvi dio sezone redove Zvijezde 09 napustilo je pet fudbalera. Iz etno-sela Stanišići otišli su Nigerijci Darlington Ađuru, Eđike Uzoenji, te Andrija Rajović, Filip Ilić i Borislav Terzić. Još je neizvjestan status Marka Rajkovića kome je istekao ugovor, ali čelnici kluba žele da ga zadrže i u nastavku sezone. Planiran je dolazak tri do četiri pojačanja, a neki fudbaleri već se nalaze na probi.

- Budimir Starčević iz Tuzla sitija, Kosta Dražić iz Loznice i Nikša Stojanović iz “1. maja” iz Rume su na probi, a nadam se da ćemo nekoga od njih uspjeti da angažujemo - nastavio je Obrenović.

U prvom proljećnom kolu 6. marta Zvijezda 09 gostovaće Kozari u Gradišci, a prije toga ih očekuje i duel četvrtfinala Kupa BiH.

- Kompletne pripreme odradićemo u etno-selu Stanišići gdje zaista imamo dobre uslove. Opredijelili smo se za jake rivale u pripremnom periodu, a čeka nas pet mečeva. Već 3. februara igramo protiv premijerligaša Tuzla sitija, deset dana kasnije na programu je kontrolni duel sa Loznicom, a 17. februar rezervisan je za test sa Tekstilcem iz Dervente. Četvrti kontrolni susret igraćemo 20. februara protiv komšijskog premijerligaša Radnika, dok je generalna provjera četiri dana kasnije protiv zvorničke Drine - dodao je Obrenović.

I nastavku sezone kapitensku traku nosiće iskusni Nikola Vasiljević.

- Dosadašnji dio sezone odigrali smo korektno, ali naravno da može bolje, pogotovo što su tu većinom mladi igrači. Oscilacije su očekivane, ali zadovoljan sam. Siguran sam da uz Rudar Prijedor imamo najkvalitetniju ekipu i to ćemo i pokazati u nastavku sezone - istakao je Vasiljević.

Stanišić: Omladinska škola prioritet

Predsjednik Zvijezde 09 Boris Stanišić istakao je da je rad Omladinske škole kluba prioritet, ali da ne bi imao ništa protiv ni da seniorska ekipa bude šampion i obezbijedi povratak u Premijer ligu.

- Odlučio sam da nikog iz ekipe koja je jesenji šampion Omladinske premijer lige BiH ne priključimo prvom timu, jer želim da sa juniorima osvojim titulu. Naravno nećemo zanemariti ni seniorski tim, ali nam nije prioritet juriš na prvo mjesto. Naravno, ako se ukaže prilika za titulom znaćemo to da iskoristimo. Biće i nekoliko pojačanja, ali o tome ćemo tek u narednim danima - rekao je Stanišić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana