Igor Janković: Na vrijeme smo slomili rivala

Siniša Kotaraš
Igor Janković: Na vrijeme smo slomili rivala

Prijedor - Derbi kola starih sportskih rivala zasluženo je pripao Rudar Prijedoru, koji je već nakon pola časa igre imao velikih 3:0, što je izabranicima Igora Jankovića omogućilo da meč mirno privedu kraju.

Kuriozitet utakmice predstavljala je činjenica da su treneri Rudara i Kozare, Janković i Nedžad Žerić, u prošloj sezoni sjedili na klupama sadašnjih rivala.

Pokazalo se da je dojučerašnji Gradiščanin ipak bolje pripremio tim i na kraju je slavio zaslužen trijumf koji Prijedorčane i dalje ostavlja u “mrtvoj trci” sa Krupom za prvim mjestom i plasmanom u Premijer ligu, bar do narednog vikenda kada će ova dva tima na Gradskom stadionu u Prijedoru odmjeriti snage u derbiju šestog kola.

- Znali smo da je Kozara uvijek težak i neugodan protivnik pa smo u utakmicu ušli riješeni da ništa ne prepustimo slučaju. Mislim da smo, na kraju, odigrali dobru utakmicu i ostvarili zaslužen trijumf. - naglasio je Janković.

- Na vrijeme smo postigli vodeći pogodak, ubrzo još dva, a do kraja poluvremena mogli smo i da još koji put zatresemo mrežu protivnika. U drugom dijelu Kozari smo svjesno prepustili terensku inicijativu, sa idejom da u polukontri i kontri uradimo nešto više. Najvažnije nam je bilo da se sačuvamo eventualnih povreda ili kartona - dodao je Janković.

Sa druge strane, iz tabora Kozare stižu čestitke za zasluženu pobjedu, kao i zahvala za sportski doček i domaćinstvo na Gradskom stadionu.

- Loše smo ušli u utakmicu i odmah na početku smo primili pogodak, a to se rivalu kakav je Rudar ne smije dozvoliti. Pokušali smo da se vratimo, ali nas je drugi pogodak presjekao, dok je treći završio sav posao. Do kraja poluvremena smo bili potpuno bezidejni i dobro da nismo primili još neki pogodak. U nastavku smo bili mnogo bolji, pokušavali smo da postignemo gol i da utakmicu učinimo interesantnijom. Imali smo neke prilike, ali nismo uspjeli da ih realizujemo. Na kraju, zaslužena pobjeda Rudara i sve čestitke rivalu - poručio je trener Kozare Nedžad Žerić.

 

Rudar Prijedor    3 (3)
Kozara                     0 (0)


Strijelci: 1:0 Jaćimović u 4, 2:0 Burazor u 27, 3:0 Kalesić u 29. minutu.
Stadion: Gradski u Prijedoru. 
Gledalaca: 300. 
Sudija: Darko Vukojević (Doboj) 7. 
Žuti kartoni: Burazor, Maksimović (Rudar P.), Milić, Popović, Novaković (Kozara).
Igrač utakmice: Ognjen Jaćimović (Rudar P.) 7,5.


Rudar Prijedor : Hamzabegović 7, Matović 7, Milović 7, Pekija 7, Savanović 7, Burazor 7, Kalesić 7,5 (od 75. minuta Šikanjić -), Jaćimović 7,5, Pavlović 7 (od 61. minuta Malbašić -), Zekanović 7, Maksimović 7 (od 71. minuta Arežina -). Trener: Igor Janković.

Kozara: Modić 6, Bubić 5,5, Raspudić 6, Lolić 6 (od 77. minuta Kukić -), Glišić 6, Jandrić 5,5 (od 46. minuta Petković 6), Milić 5,5 (od 38.  minuta Popović 6), Novaković 5,5, Kukavica 5,5, Gavrić 5,5, Batar 5,5. Trener: Nedžad Žerić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana