Igokeino martovsko ludilo

Milan Zubović
Igokeino martovsko ludilo

LAKTAŠI - Martovsko ludilo je pred košarkašima Igokee. Upravo terminom march madness, kojim se naziva završnica takmičenja univerzitetskih ekipa u SAD, može se opisati zgusnut raspored utakmica tokom trećeg mjeseca tekuće godine, a uvertiru za to izabranici trenera Dragana Bajića imaće ove nedjelje od 21 čas na svom terenu protiv Budućnosti u 19. kolu ABA lige.

Tokom marta čeka ih velika borba na dva fronta (regionalno takmičenje i top 16 Lige šampiona), gdje će odigrati devet utakmica, dok su početkom aprila još tri u ritmu srijeda-subota, a prva duža pauza slijedi im tek nakon susreta sa Crvenom zvezdom. Meč sa Podgoričanima biće veliki test za lidera ABA lige i on će pokazati da li je ekipa spremna da ode do kraja i priredi nove podvige na regionalnoj i međunarodnoj sceni. Sam Bajić od početka sezone kao primarni cilj ističe borbu za opstanak, a kako je to već odavno osigurano, klupski apetiti su porasli, pa treba očekivati da napadnu prvu poziciju, mada bi bili prezadovoljni nastupom u plej-ofu.

- Bez obzira na prvo mjesto koje držimo u ABA ligi, nemamo nikakav pritisak. Rekao sam svojim igračima da je naša obaveza da do kraja ABA lige pokušamo ostvariti što bolji rezultat, a samim tim i što bolji plasman - kazao je Bajić.

Igokea ima isti broj pobjeda kao Budućnost (13) i poraz više (3). Podgoričani su padali u Laktašima četiri puta, posljednji put oktobra 2017, nakon čega su vezali pet pobjeda. Ovo je meč drugog dijela sezone, a nije odigran onaj iz šestog kola, koji je već  dva puta odgođen.

- Budućnost je sa velikim ambicijama ušla u ovu sezonu ABA lige i Evrokupa, a dobru formu pokazali su rezultatima na oba fronta. Koliko su ambiciozni ove sezone govori podatak da su promijenili trenera i pored dobrih rezultata, a angažman čovjeka koji se vezao za NBA ligu u narednom periodu pokazuje da je imao debelih razloga da preuzme ekipu. O Dejanu Milojeviću stvarno neću trošiti puno riječi jer imam visoko mišljenje o njemu kao treneru. Analizirajući protivnika i pri tom gledajući moj tim, nigdje nisam našao prednost u odnosu na njih kada su u pitanju igrački kvaliteti i same pozicije. To znači da u utakmicu moramo ući sa maksimalnim angažmanom i disciplinom kada je odbrana u pitanju, a zadatke koje postavimo pred sebe ispoštujemo ne sa 100 odsto već sa 120 odsto. Kroz takvu odbranu moramo doći do lakih poena i ako nam se ukaže šansa, nadam se da ćemo je znati iskoristiti - istakao je Bajić.

Parovi, subota: Zadar - Partizan (17), Cedevita Olimpija - FMP (19). Nedjelja: Mega - Borac (12), Cibona - Split (19), Igokea - Budućnost (21). Slobodna Crvena zvezda.

Raspored

ABA Igokea - Budućnost (28. februar)

LŠ Igokea - Tenerife (3. mart)

ABA FMP - Igokea (6. mart)

LŠ VEF Riga - Igokea (9. mart)

ABA Igokea - Ced. Olim. (13. mart)

LŠ Igokea - SP Burgos (16. mart)

ABA Borac - Igokea (21. mart)

LŠ Tenerife - Igokea (23. mart)

ABA Zadar - Igokea (26. mart)

LŠ SP Burgos - Igokea (31. mart)

ABA Igokea - Cibona (2. april)

LŠ Igokea - VEF Riga (6. april)

ABA C. zvezda - Igokea (9. april)

ABA Igokea - Mornar (16. april)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana