Igokea velikim preokretom stigla do pobjede nad Krkom

Dušan Repija
Igokea velikim preokretom stigla do pobjede nad Krkom

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee uspjeli su da se izvuku iz praktično bezizlazne situacije u odgođenom meču 15. kola ABA lige protiv Krke i upišu 11. pobjedu u sezoni (77:64).

Kada tim gubi 16 poena razlike početkom drugog poluvremena, a protivnik pri tom “sipa” trojke iz svih pozicija, malo ko bi sačuvao motivaciju i koncentraciju da krene u lov na preokret.

Ipak, momci Dragana Bajića su pokazali da nikada ne odustaju. Iz napada u napad u drugom poluvremenu prednost gostiju se topila, a procenti šuta opadali, dok su domaći sve više stiskali u odbrani i u napadu strpljivo čekali dobre prilike kako bi poentirali.

Već do kraja treće dionice domaći su uspjeli da preokrenu (57:54), a u posljednjoj samo nastavili gdje su stali kako bi izbjegli neizvjesnu završnicu.

Koliko je u stvari značajna uloga svakog igrača Igokee pokazala je i ova utakmica, jer je Bajić u prelomnim trenucima meča dao šansu mladom Kosti Kondiću, a ovaj mu sjajnom sekvencom u odbrani vratio na najbolji način. Uspio je devetnaestogodišni momak u finišu meča i da se upiše u listu strijelaca.

U napadu je ponovo briljirao Marko Jošilo, koji je svom bivšem timu isporučio 19 poena uz četiri trojke iz pet pokušaja.

Bez obzira na to, teško je reći ko je najviše doprinio preokretu. Džeki Karmajkl i Dalibor Ilić zaključali su reket i vrjedno skupljali skokove, Stefan Fundić doprinio u oba smjera, Darko Talić potigao dvije vrlo važne trojke u finišu prvog dijela kada su gosti bukvalno sve pogađali...

Igokea je još jednom potvrdila da ima glavu i rep, te da neće biti nikakvo iznenađenje ukoliko se mimo očekivanja domogne plej-ofa regionalnog takmičenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana