Igokea u triler završnici izgubila derbi protiv Budućnosti: Poraz ne znači predaju

Dejan Marić
Igokea u triler završnici izgubila derbi protiv Budućnosti: Poraz ne znači predaju

LAKTAŠI - Košarkaš Igokee Edin Atić tvrdi da tijesan poraz u derbiju protiv Budućnosti (82:87) neće uzdrmati ekipu, te da se on i saigrači neće predati u nikad neizvjesnijoj borbi za ulazak u plej-of ABA lige.

 

“Igosi” su 37 minuta držali konce igre u svojim rukama. Doduše, “đetići” su konstantno održavali priključak, ali pri rezultatu 78:73, na tri minuta prije kraja, činilo se da je domaćin bliži slavlju.

I tada su učenici Dragana Bajića pali. Nekoliko brzopletih napada su poklonili protivniku. U defanzivi su gostima dozvolili otvorene šuteve, nisu uspjeli da zagrade ni defanzivni skok kada se “lomilo”... A sve to došlo je na naplatu. Budućnost je prekvalitetna i preiskusna ekipa da takve stvari ne kažnjava. Podgoričani su se “pitali” u finišu, te su stigli do 13. trijumfa i skora 13-3.

- Presudila je naša dekoncentracija na kraju. Nismo bili dovoljno fokusirani u posljednjih pet minuta četvrte četvrtine. Realno, sami smo sebe pobijedili. Žao mi je zbog toga, jer smo pružili kvalitetnu igru u najvećem dijelom utakmice. Nažalost, nismo imali snage da zadržimo taj nivo u završnici - izjavio je Atić, koji ove sezone bilježi rekordne košgeterske brojke na Jadranu.

Bez obzira na korak unazad, iskusno krilo poručuje da on i saigrači nisu rekli posljednju riječ i bici za doigravanje. “Igosi” trenutno imaju učinak 14-4, baš kao i Mornar, s kojim dijele prvo mjesto. Međutim, najveći rivali imaju manje odigranih mečeva pa trenutni plasman može da zavara. Tako je Mega treća uz omjer pobjeda i poraza 13-6, Cedevita Olimpija četvrta (14-3), Crvena zvezda peta (14-2), a Budućnost tek šesta (13-3). Jasno je da će se u krugu ovih timova tražiti četiri plej-of vize.

- Sportski je nadati se da možemo izboriti doigravanje. Ima još dosta da se igra, pred nama je još osam mečeva. Nema bijele zastave, daćemo sve od sebe da budemo među četiri - jasan je Atić.

Njemu i saigračima u sedmicama pred nama posao će biti dodatno otežan pošto će paralelno sa regionalnim takmičenjem nastupati i u Ligi šampiona. Već u srijedu očekuje ih okršaj sa Tenerifima (18.30 časova) kod kuće. Potom u subotu slijedi gostovanje kod FMP-a (13), četiri dana kasnije i kod VEF Rige (18)...

- Poslije svake utakmice pokušavamo da se odmorimo, da napunimo baterije. Igranje u ritmu srijeda - subota neće biti lako, potrudićemo da se za ovaj izazovan period pripremimo i fizički i psihički - zaključio je Atić.

Pobjeda bi bila zaslužena

Trener Igokee Dragan Bajić izrazio je žaljenje što su njegovi učenici u finišu “ispustili” pobjedu protiv Budućnosti.

– Meč je bio jako kvalitetan, sa dobrim trčanjem na obje strane. Budućnost je na svim pozicijama bolja u odnosu na moj tim, što se potvrdilo u ovom duelu. Padom koncentracije u odlučujućim trenucima smo izgubili susret. Nismo se dobro “prebrojavali” pri povratku u odbrani, defanzivni skok nismo iskontrolisali, a napad u finišu nije funkcionisao. Ipak, da smo dobili, bilo bi zasluženo jer smo 35 minuta igrali jako dobru košarku - istakao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana