Igokea traži pobjedu kod Turk Telekom: Pobjeda za ostvarenje sna

Milan Zubović
Igokea traži pobjedu kod Turk Telekom: Pobjeda za ostvarenje sna

ANKARA - Plasman u drugu rundu Lige šampiona košarkaši Igokee drže u svojim rukama. Izabranicima Dragana Bajića potrebna je pobjeda na večerašnjem (18.30 časova) gostovanju Turk Telekomu u šestom kolu kojom bi kao prvoplasirani prošli dalje, mada mogu dalje i u slučaju poraza.

Ukoliko Aleksandrovčani eventualno budu poraženi u Ankari, proći će u drugi krug ako Limož, koji je već završio takmičenje, nadigra Hapoel na svom terenu, a meč je na programu u istom terminu. Igokea trenutno ima trijumf više od predstavnika Izraela, ali bi u slučaju istog skora ekipa iz Jerusalima bila u prednosti jer ima bolju međusobnu koš-razliku. Turk Telekom je već obezbijedio prolazak dalje, ali bi u slučaju poraza kao drugoplasirani nastavio takmičenje među 16 najboljih timova.

- Čeka nas izuzetno teška utakmica, možda i najteža do sada, jer smo pod određenim psihološkim pritiskom budući da pobjedom nastavljamo takmičenje u Ligi šampiona, što bi bio nestvaran uspjeh za nas i ostvarenje sna. Najbitnije je da prolazak dalje držimo u našim rukama i sada sve zavisi od nas, pa se nećemo opterećivati ishodom utakmice u Limožu. Turk Telekom je već osigurao prolazak dalje, ali neće ući opušteno u ovaj susret jer sigurno želi da nam se revanšira za poraz u Laktašima, što im je jedini neuspjeh do sada. S druge strane, moramo ponoviti igru koju smo tada prikazali na našem terenu jer samo tako možemo do novog iznenađenja. Ove sezone odigrali smo dosta dobrih utakmica, ali ta je bila najbolja, jer smo izuzetnu napadačku ekipu limitirali na 66 poena. Znamo šta nas sada čeka i neće biti ni slično kao u prvom meču, ali nismo krenuli na put da se predamo unaprijed već da ostvarimo pobjedu - rekao je plejmejker Igokee Darko Talić.

Upravo na njegovoj poziciji trebalo bi da debituje Stiven Grej, koji je doveden kao zamjena za povrijeđenog Antabiju Volera, a ima iskustvo igranja u elitnom FIBA takmičenju jer je ove sezone nastupao za Peristeri i bio najbolji igrač oktobra. Igokea je bila slobodna proteklog vikenda jer nije odigrala utakmicu u ABA ligi budući da se Primorska povukla iz takmičenja, tako da su Bajićevi puleni imali više vremena da se posvete pripremi meča sa predstavnikom Turske.

- Odradio je treninge sa nama, još se uigrava, te se nadam da će biti veliko pojačanje, odnosno da će pružiti dobar dio onoga što je prikazivao ove sezone. Pauza nam je dobro došla jer smo prije toga odigrali dva veoma iscrpljujuća meča, pa smo sada uspjeli da se regenerišemo. Tokom cijele sezone imali smo problema sa otkazivanjem utakmica, što nam nije išlo naruku, a sada nam je dobro došlo. To moramo iskoristiti na najbolji način i vratiti se kući s pobjedom - naglasio je Talić.

U drugoj rundi takmičenja biće formirane četiri grupe sa po četiri ekipe. U svakoj grupi naći će se po dvije prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz prvog kruga, a prolazak na Fajnal ejt izboriće po dva prva tima iz svake grupe. Pobjednici grupa prve runde povlašćeni su pred žrijeb druge faze, a Tenerife, Tofaš, Hapoel Holon, Saragosa, Strazbur i Broze Bamberg su osigurali prva mjesta, dok su Dinamo Sasari, Nimburk, AEK i Nižnji Novgorod osigurali druga mjesta na tabelama svojih grupa i nalaze se među nepovlašćenim timovima. Takmičenje u drugoj fazi počelo bi 2. i 3. marta i bilo završeno nakon šestog kola 6. i 7. aprila. Četvrtfinala bi bila igrana 6. i 7. maja, polufinala 8. maja, a finale 9. maja.

Grupa G

1. Turk Telekom 5        4        1        393:391      9

2. Igokea    5        3        2        371:376      8

3. Hapoel   5        2        3        409:394      7

4. Limož    5        1        4        371:383      6

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana