Igokea se sveti Limožu

Dejan Marić
Igokea se sveti Limožu

LAKTAŠI - Košarkaši Igokee arhivirali su veliki jadranski trijumf nad Megom i okrenuli se večerašnjem izazovu u Ligi šampiona, okršaju sa Limožom (18.30 časova).

Učenici Dragana Bajića pokušaće da pobijede umor, osvete se rivalu za tijesan poraz u Francuskoj (75:80), te eventualnom trećom pobjedom u eliti produže nadu u prolaz dalje. Isti timovi koplja su ukrstili na premijeri i “igosi” su tada bili nadomak podviga. Vodili su veći dio utakmice, ali su posustali u samom finišu, dozvolivši domaćinu da preokrene rezultat i upiše, za sada, jedino slavlje.

Bajićevi učenici brzo su se oporavili od tog neuspjeha, prvo su očitali lekciju Turk Telekomu, potom pobijedili i Hapoel, nakon čega su im se Izraelci revanširali. Činjenica da je Igokea od sastava iz Jerusalima izgubila većom razlikom nego što je slavila komplikuje joj situaciju u grupi G. Pa ipak, u slučaju da savlada Limož, a zatim u završnoj rundi još jednom pobijedi Turk Telekom, proći će u narednu fazu i napraviti još jedan podvig u kampanji u kojoj ravnopravno konkuriše za plej-of ABA lige i u kojoj u takmičarskim mečevima ima skor 14-5.

Velike zasluge za to idu na račun Bajića, koji nije skockao ekipu velikih imena, već ratnički tim sposoban da se uhvati u koštac sa svakim suparnikom. Uostalom, lista “skalpova” koje su “igosi” skinuli ove sezone je impozantna: Partizan, Turk Telekom, Hapoel, Crvena zvezda... Zato neće biti iznenađenje ako i ime Limoža bude dopisano na spisak.

- Već sam jednom rekao, a ponoviću, sa ovim momcima se ne bojim nikoga. Svakome ćemo stati na crtu i pokušati da ga pobijedimo. U ABA sezonu smo ušli s ciljem da što prije obezbijedimo opstanak, to smo ostvarili i do kraja ćemo juriti što bolji skor. Sam ulazak u Ligu šampiona bio je veliki uspjeh. Još smo u igri za narednu fazu i u preostale dvije utakmice nam ne pada na pamet da kalkulišemo. Naša obaveza je da napadnemo svakog. Ako nam se ukaže šansa, iskoristićemo je i tako napraviti još jedan ogroman iskorak za sve nas - jasan je Bajić.

Na putu do novih podviga “igosi” će biti suočeni i sa objektivnim poteškoćama.

- U nedjelju smo igrali iscrpljujuću utakmicu protiv Mege. Gotovo da nismo imali vremena za odmor i pripremu meča. Rotacija će biti skraćena. Ali, sigurno je da se nećemo predati bez borbe - zaključio je Bajić.

Bez volera

“Igosi” će Limož napasti bez Antabije Volera, američkog beka koji se povrijedio na prethodnom meču protiv Mege.

- Voler je van stroja i na njega sigurno nećemo moći da računamo. Otežavajuća je okolnost što u punom trenažnom procesu još uvijek nisu Dalibor Ilić i Nikola Jovanović. Opet će nam rotacija biti smanjena, ali šta je, tu je - podvukao je Bajić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana