Igokea pobjedom završila top 16 fazu Lige šampiona

M. Z.
Igokea pobjedom završila top 16 fazu Lige šampiona

LAKTAŠI - Na najljepši mogući način košarkaši Igokee oprostili su se od Lige šampiona ove sezone.

Ekipa iz Aleksandrovca pobijedila je VEF Rigu na svom terenu rezultatom 64:58 i tako spustila zavjesu na fenomenalna izdanja u elitnom FIBA takmičenju. Bila je ovo treća pobjeda izabranika trenera Dragana Bajića, ali im ona nije donijela plasman u četvrtfinale kao što je to bio slučaj u prvoj rundi grupne faze kada su sa tri trijumfa prošli u top 16 fazu.

Ekipu iz Letonije pobijedili su po drugi put, koja je upisala šesti poraz, ali se nije predavala tokom cijelog meča. Nakon izjednačenja 8:8, sredinom prve četvrtine gosti u narednih šest minuta nisu postigli poena pa je prednost domaćina rasla iz minuta u minut dok je plus 17 bila najveća razlika. Trener Bajić malo je miješao tim dajući priliku onim igračima koji su imali manju minutažu pokušavajući da rastereti nosioce igre. Mala drama viđena je u posljedna dva minuta kada je letonski tim iskoristio opuštanje domaćih, ozbiljnije priprijetio i prišao na pet poena razlike. Ipak, Aleksandrovčani se nisu dali potpuno omesti pa su ipak mirno priveli utakmicu kraju. Najbolji kod pobjednika bio je Džeki Karmajkl sa dabl dablom učinkom od 12 poena i deset skokova dok je Darko Talić upisao 11 poena, pet asistencija i četiri skoka, a Dalibor Ilić dodao je deset poena i osam skokova. Kod poraženih Ajzea Pinjeio ubacio je 16 poena i imao osam skokova. Narednu utakmicu Igokea će igrati iduće nedjelje u Beogradu protiv Crvene zvezde.

U drugoj utakmici ove grupe Tenerife je razbio San Pablo Burgos sa 89:60, i tako izborio prvo mjesto na tabeli sa skorom 5-1, dok je aktuleni osvajač Lige šampiona i pobjednik Interkontinentalnog kupa završio na drugom mjestu (4-2).

Susret u Laktašima pratio je i proslavljeni košarkaš Crvene zvezde kao i makedonske reprezentacije Pero Antić. On je bio u društvu srpskog člana predsjeništva BiH Milorada Dodika i ambasadora BiH u Sjevernoj Makedoniji Dragana Jaćimovića sa kojim je i stigao u Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana