Igokea pobjedom završila nastup u Ligi šampiona: Misli okrenute samo ka Jadranu

Milan Zubović
Igokea pobjedom završila nastup u Ligi šampiona: Misli okrenute samo ka Jadranu

LAKTAŠI - Fenomenalne partije u Ligi šampiona kao i pobjedu na oproštaju od top 16 faze košarkaši Igokee neće stići da proslave jer ih čekaju najteže bitke u završnici ABA lige gdje se bore za mjesto u plej-ofu.

Izabranici trenera Dragana Bajića upisali su treći trijumf grupi J top 16 faze, ali njime nisu prošli dalje kao što je to bio slučaj u prvoj fazi takmičenja kada su sa istim brojem pobjeda izborili dalji plasman. Četvrtfinale i Fajnal ejt ostaće san za Aleksandrovčane, ali oni su već odigrali sezonu iz snova na evropskoj sceni. Zavjesu na debitantski nastup u elitnom FIBA takmičenju spustili su pobjedom na svom terenu protiv VEF Rige rezultatom 64:58. Letonski tim nadigran je po drugi put što je bila osma pobjeda Igokee u ovom takmičenju ako se računaju i dvije utakmice kvalifikacija što znači da su sezonu završili sa pozitivnim skorom. Ipak, najbitnije bitke tek je očekuju. Prva naredna utakmica je u nedjelju od 17 sati protiv Crvene zvezde u Beogradu, zatim slijedi odgođeni susret šestog kola protiv Budućnosti u Podgorici (14. april) dok će u posljednjem kolu na svom terenu odmjeriti snage sa Mornarom.

- Vidim da su već počele kalkulacije da smo blizu plej-ofa ABA lige, ali smatram da nismo jer ima još mnogo da se igra. Gledamo narednu utakmicu i pokušaćemo da izvučemo što više pobjeda da bismo ostali među četiri najbolja tima. Naši problemi leže u činjenici da nam je utakmica sa Rigom bila peta u deset dana tokom kojih smo imali teška putovanja do Zadra, Zagreba, Burgosa... Moji momci su uložili nadljudski napor, upisali četiri pobjede uz jedan poraz na čemu im čestitam. Pokušaćemo da se što bolje oporavimo i završnicu takmičenja što bolje privedemo kraju - izjavio je Bajić.

Uspjeh kluba iz malog Aleksandrovca odnosno Laktaša sigurno će imati veliki odjek među slavnijim i bogatijim evropskim timovima.

- Nadam se da smo igrama osvjetlali obraz u ovom takmičenju, pokazali da mu pripadamo i nadam se da ćemo iduće sezone ponovo biti konkurentni. Ponosan sam na Igokeu koja se izdigla za još jednu stepenicu i klub je organizaciono napredovao do visokog nivoa tako da ćemo dati sve od sebe da u narednom periodu još rastemo - naglasio je Bajić.

Podsjetio je na put kojeg su prešli od sredine septembra do početka aprila tokom kojih su pobijedili Kluž, Sporting, Limož, Hapoel, Turk Telekom, VEF Rigu i San Pablo Burgos.

- Dobro znamo kako smo krenuli iz Bugarske gdje smo igrali kvalifikacije tako da sam tražio od igrača da takmičenje završimo pobjedom protiv Rige. Napravili smo ogroman rezultat pogotovo kada uzmemo u obzir sve probleme koje smo imali da se kvalifikujemo u grupnu fazu. Za protivnike u prvoj fazi imali smo velika evropska imena koja smo uspjeli da pobijedimo i plasiramo se u top 16 gdje smo dobili dva jako kvalitetna španska tima. Nisam se predavao, bio sam pun samopouzdanja jer imam sjane momke u ekipi sa kojima se nikoga ne plašim. Pokazali smo da sa svima možemo igrati i do posljednjeg momenta ulivao sam im vjeru da možemo do top osam. Nismo uspjeli, ali smo ponosni na ostvareno jer smo igrali protiv timova čiji su budžeti daleko veći i jedini smo klub koji je iz kvalifikacija stigao do top 16 faze što je odličan rezultat - naglasio je Bajić.

Kroz takmičenje u Ligi šampiona plejmejker Darko Talić napravio je individualni iskorak, a susret sa VEF Rigom završio je sa 11 poena.

- Oba tima željela su pobjedom završiti takmičenje, ali smo bili bolji od početka i zaslužili smo pobjedu. Ponosan sam na sve u klubu, od čelnika do igrača, jer smo uradili veoma ozbiljan posao ove sezone i iduće ćemo biti još bolji - rekao je Talić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana