Igokea na svom terenu pobijedila MZT u ABA ligi: Rej zablistao kao niko prije njega

 Milan Zubović
Igokea na svom terenu pobijedila MZT u ABA ligi: Rej zablistao kao niko prije njega

LAKTAŠI - Predvođena maestralnim Kendrikom Rejom Igokea je stigla do pobjede protiv MZT-a rezultatom 96:90, u devetom kolu ABA lige.

Američki plejmejker je ubacio 37 poena uz sjajne procente šuta (10/14 za dva i 3/6 za tri), čemu je dodao četiri skoka i tri asistencije za indeks korisnosti 44 pa će vjerovatno biti MVP ove runde takmičenja. Ujedno postao je najefikasniji igrač Igokee na jednom susretu i prestigao je Dezmonda Vašingtona te Brejdija Heslipa koji su dali po 35. Imao je Rej dobrih partija ove sezone, ali nijedna nije bila kao ova. Tokom 36 minuta u igri vodio je svoj tim do pete pobjede u ABA ligi pa sada imaju isti učinak kao Zadar i Budućnost sa ozbiljnim šansama da se domognu mjesta u plej-ofu. Ipak zamalo se moglo desiti da njegov trud ostane uzaludan, jer su Skopljaci poveli sa 88:86, tri minute prije kraja. Tada je odgovornost preuzeo Haris Delalić koji je vezao osam poena (dvije trojke), čime je tim Dragana Bajića slomio otpor žilavog protivnika.

Trener domaće ekipe i dalje ima velikih muka sa povredama igrača, a jasno mu je da je susret dobijen “na mišiće”.

- Ovo je jako bitna pobjeda za nas gledajući na momenat u kojem se nalazimo. Imali smo samo osam igrača u rotaciji, jer se Nikola Marić povrijedio dan prije utakmice. Znao sam da će biti puno oscilacija s obzirom na energetsku potrošnju zbog putovanja na susret sa Bilbaom, nakon kojeg smo imali malo vremena za odmor i pripremu meča - rekao je Bajić.

Za MZT je rekao da je nezgodan tim koji ima dosta iskusnih igrača na svim pozicijama te da ima svježine, jer igra sa deset-jedanaest igrača u rotaciji.

- Ipak, izvukli smo pobjedu i ne mogu ništa zamjeriti svojim igračima. Dali su svoj maksimum i pojedinim igračima morao sam da izmišljam pozicije. U jednom momentu sam sa dvije trojke igrao na visokim pozicijama, na pozicijama četiri sa Delalićem i Jošilom. Ti su igrači planirani na poziciji tri, međutim desilo se da igraju na poziciji četiri i pet. Jednostavno MZT je većim dijelom utakmice igrao sa pet igrača koji imaju domet za šut za tri poena, gdje sam morao da kombinujem odbranu, što dovodi do pada koncentracije u napadu i odbrani. Na kraju ne treba tražiti puno zamjerki mojim igračima zbog umora i svega ostalog - kazao je Bajić.

Igokea je upala u težak ritam utakmica. Vremena za odmor nema i sada je očekuju dva gostovanja.

- Brine me da već u petak igramo protiv Zadra i u subotu putujemo za Prag na utakmicu Lige šampiona protiv Nimburka. U nezgodnom momentu su nam se desile povrede, jer igramo svaka tri-četiri dana. Gledajući rotaciju koju imamo bojim se momenta do kojeg ćemo moći izdržati. Rekao sam momcima prije utakmice da nas ima koliko nas ima, da treba da svoj maksimum izvučemo prije utakmice, damo najbolje što možemo u ovom momentu i da ostvarimo pobjedu koja je trenutno najbitnija. Sad nam je važan odmor i priprema za Zadar - istakao je Bajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana